• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetU organizaciji Pokrajinskog Socijalno-ekonomskog saveta, a pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, dana 16. decembra 2016. godine u prostorijama "Master centra" Novosadskog sajma održana je Konferencija: "Za razvoj privrede-okupljanje oko projekata".

Konferenciju je otvorio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, a učesnicima se pozdravno obratio Aleksandar Vulin, ministar Minstarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije. U radu Konferencije su sudelovali predstavnici Privredne komore Srbije i privredne komore Vojvodine, Unije poslodavaca Srbije i Unije poslodavaca Vojvodine, Saveza samostalnih sindikata Srbije i Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost".

Kroz rad Konferencije predstavljeni su radni materijali Unije poslodavaca Vojvodine sa predlozima za unapređenje privrednog ambijenta i konkretan program strukturnih reformi, uz isticanje potrebe za socijalnim dijalogomkoji će uvažiti interese svih socijalnih grupa, svesni da bez socijalnog konsenzusa iste neće biti sprovedene. Materijal je predstavio Stanko Krstin, predsednik Unije poslodavaca Vojvodine.

Goran Milić, predsdenik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, je nakon analize socijalnog ambijenta u Srbiji, predložio mere za poboljšanje radne i socijalne sigurnosti, ističući u radnom materijalu, između ostalog i veoma nizak nivo socijalnog dijaloga socijalnih partnera, koji mogu izazvati nezadovoljstvo među zaposlenima, ali i ukočiti dalji napredak Srbije u procesu priključenja Evropskoj uniji. Naglašeno je da je socijalni dijalog između kredibilnih partnera jedan od uslova za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Predsednik UGS "Nezavisnost" prof.dr. Zoran Stojiljković, je predstavio materijal "Evropske perspektive Srbije-pozicija sindikata", a predsednik Privredne komore Vojvodine Ratko Filipović je predstavio materijal "Nova uloga Privredne komore Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskom vladom po novom Zakonu o privrednim komorama".

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova i to: Nada Stojanac-član SES-a ispred lokalne samouprave opštine Stara Pazova, Vladimir Ćulaja-član SES-a ispred Unije poslodavaca Srbije-poslodavci Stare Pazove, Rade Erceg predsedavajući SES-a i predsednik Saveza samostalnih sindikata opštine Stara Pazova i Milenko Vučinović, sekretar SES-a, učestvovali su u radu Konferencije.

Dana 22. decembra 2016. godine u prostorijama Regionalne privredne komore Novi Sad, održan je okrugli sto na temu "Socijalni dijalog između sindikata i poslodavaca u Srbiji i uloga Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova". Organizator okruglog stola je Ministartvo za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Novi Sad.

Pozdravna obraćanja učesnicima su uputili: Aleksanar Vulin, ministar Ministartva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici Pokrajinske Vlade, Reprezentativnih socijalnih partnera, Regionalne privredne komore Novi Sad, Grada Novog Sada, Privredne komore Srbije, Ministartva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Socijalno-ekonomskog saveta.

Na temu "Socijalni dijalog između sindikata i poslodavaca u Srbiji i uloga i značaj Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova" panelisti su bili: Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, prof.dr. Zoran Stojiljković–član pregovaračkog tima za Poglavlje 19. i predsednik sindikata UGS "Nezavisnost" i Nebojša Atancković, predsednik Unije poslodavaca Srbije.

Prezentaciju "Zakonodavni okvir za socijalni dijalog u Republici Srbiji" održala je Jesenka Čvoro, šef Odseka za socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i zarade, Ministartva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja a prezentaciju "Uloga i značaj Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova" predstavio je Mile Radivojević, direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

U radu okruglog stola sudelovali su ispred Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova: Rade Erceg, predsednik Saveza samostalnih sindikata opštine Stara Pazova i predsedavajući SES-a opštine Stara Pazova, Vladimir Ćulaja, član Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova ispred Unije poslodavaca Srbije-poslodavci Stare Pazove i Milenko Vučinović sekretar SES-a.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući Saveta:
Rade Erceg s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije