• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetU Beogradu je 11. marta 2016. godine, u Palati Srbija-sala Beograd, sa početkom u 11:00 časova, održana zvanična završna konferencija tvining projekta „Unapređenje socijalnog dijaloga” finansiranog od strane Evropske unije. Članovi Socijalno ekonomskog saveta opštine Stara Pazova su aktivno učestvovali u realizaciji projekta i na obukama Tvining veština za efikasno kolektivno pregovaranje.

Projekat je zajedno sa ekspertima iz Slovačke pružao podršku Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i reprezentativnim socijalnim partnerima. Podrška se odnosila na razvoj kapaciteta u smislu usaglašavanja radnog zakonodavstva sa standardima EU i sprovođenje efikasnog socijalnog dijaloga na republičkom i lokalnom nivou.

Glavni korisnici projekta su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Savez samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost” i Unija poslodavaca Srbije.

Na konferenciji su uvod i dobrodošlicu poželeli: Zoran Lazić, vođa projekta, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Aleksandar Vulin - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Majkl Devenport - šef Delegacije EU u Srbiji, Dagmar Repčekova - ambasador Republike Slovačke u Srbiji, Zoran Mihajlović - sekretar Veća saveza samostalnih sindikata Srbije, Branislav Čanak - predsednik UGS Nezavisnost i Nebojša Atancković - predsednik Unije poslodavaca Srbije.

Rezultate projekta su predstavili članovi Tvining tima ispred države članice EU na čelu sa Branislavom Ondrušom, državnim sekretarom, vođom projekta, Ministartva za rad, porodicu i socijalna pitanja Republike Slovačke i Valeria Kubalova, stalni tvinig savetnik, sa saradnicima na projektu.

Ispred države Srbije kao korisnice projekta, rezultate su predstavile Snežana Bogdanović, vođa komponente 1 projekta i Čedanka Andrić, sekretar Socijalno ekonomskog saveta Srbije, vođa komponete 3 projekta.

Istaknuti su ključni ciljevi usmereni na:
- unapređenje pravnih kapaciteta za efektivni socijalni dijalog;
- osnaživanje institucionalnih kapaciteta javne administracije, Republičkog Socijalno-ekonomskog saveta i socijalnih partnera za razvoj i sprovođenje socijalnog dijaloga koji vodi ka socijalnim i ekonomskim reformama,
- i unapređenje socijalnog dijaloga na lokalnom nivou.

Čedanka Andrić, sekretar Socijalno-ekonomskog saveta Srbije je u diskusiji istakla i pohvalila rad Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova. U radu konferencije je učestvovao Milenko Vučinović - sekretar Socijalno ekonomskog saveta opštine Stara Pazova.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući Saveta:
Rade Erceg s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije