• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

6. sednica radne grupe SES-a za borbu protiv sive ekonomije i rada na crnoRadna grupa SES-a za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno, održala je dana 09. decembra 2014 godine, 6. sednicu. Sednica je održana u Beloj zgradi, sa početkom u 15,00 časova. Tom prilikom raspravljano je o aktivnostima koje su sprovedene prema Akcionom Planu rada u 2014. godini. Dogovorena je priprema i štampanje Puiblikacije o radu Radne grupe, koja će sadržati aktivnosti koje su realizirane tokom godine. Publikacija će biti urađena u 100 primeraka, i distriburana socijalnim partnerima Saveta i institucijama koje prate ovu aktivnost, i lokalnim elektronskim i štampanim medijima.

Dana 16. decembra, u Beloj zgradi, sa početkom u 14,30 časova, održana je 8. sednica Kolegijuma Socijalno-ekonomskog Saveta. Razmatran je Pravilnik o radu Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova, koji je usklađen sa Izmenama i dopunama Zakona o radu i Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu zarada kod korisnika javnih sredstava. Kolegijum Saveta je usvoji predlog Pravilnika za Savet, datum održavanja i dnevni red za sednicu Saveta.

Dana 18. decembra 2014. godine, u Beloj zgradi, Slovenski trg bb, sa početkom u 14,30 časova, održana je 9. sednica Socijalno-ekonomskog Saveta. Usvojen je Zapisnik sa 8. sednice Saveta koja je održana 14. novembra 2014. godine.

Na sednici je usvojen Pravilnik o radu Saveta, usklađen sa Zakonom o radu i Zakonom o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava.

Na sednici je razmatrana Informacija o socijalnom preduzetništvu u Srbiji, koju je članovima Saveta prezentovala Svetlana Keser, koja je prisustvovala seminaru u organizaciji SSS Vojvodine. Članovi Saveta su kroz raspravu istakli da za osnivanje socijalnog preduzeća trebaju kumulativno biti ispunjeni socijalni, ekonomski i ekološki razlozi. Savet ovo pitanje smatra veoma bitnim, u cilju smanjenja nezaposlenosti, naročito teže zapošljivih kategorija i invalidnih lica. Čekaju se zakonska rešenja u ovoj oblasti, koja su u zakonskoj proceduri. Zaključeno je da će Savet u saradnji sa lokalnom samoupravom, socijalnim i ostalim zainteresiranim partnerima učiniti dalji napor u pravcu osnaženja socijalnog preduzetništva u našoj lokalnoj sredini. Treba uraditi Analizu stanja i iniciranje osnivanja socijalnog preduzeća ...

SEKRETAR SAVETA: Milenko Vučinović s.r.

PREDSEDAVAJUĆI SAVETA: Marina Ljubinković s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije