• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Konstituisan socijalno-ekonomski savetProšle srede je konstituisan Socijalno-ekonomski savet opštine Stara Pazova. Odlukom o konstituisanju ovog tripartitnog tela, u njegov sastav ušlo je devet članova i to po tri predstavnika lokalne samouprave, Saveza samostalnih sindikata opštine i Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Stare Pazove.

U ime lokalne samouprave u sastav Socijalno-ekonomskog saveta ušli su Nataša Jeftić, Marina Ljubinković i Nada Stojanac, iz opštinskog Saveza samostalnih sindikata Rade Erceg, Zorislav Lazić i Svetlana Keser, a iz Unije poslodavaca-poslodavci Stare Pazove Jovo Bjelić, Slavko Božanović i Vladimir Ćulaja.

Za presedavajućeg za prvi mandatni period od godinu dana imenovan je Rade Erceg, član Saveta Saveza samostalnih sindikata opštine Stara Pazova. Za njegovog zamenika imenovana je Marina Ljubinković, predstavnica lokalne samouprave. U kolegijum Socijalno ekonomskog saveta opštine Stara Pazova imenovani su Marina Ljubinković, Jovo Bjelić i Rade Erceg. Na profesionalno mesto sekretara ovog tela, na period od četiri godine imenovan je Milenko Vučinović, dosadašnji predsednik Saveta za zapošljavanje opštine Stara Pazova. O njegovom radu pohvalno se izrazila načelnica opštinskog Odeljenja za privredu Suzana Ilić, a na početku sednice koju je vodio Slavko Božanović, sve prisutne pozdravili su Goran Savić, pomoćnik predsednika opštine i Radoje Blagojević, zamenik predsednika SO Stara Pazova. Savić je kazao da će opština pružiti punu podršku radu ovog tela. Konstitutivnoj sednici opštinskog Socijalno-ekonomskog saveta u Staroj Pazovi prisustvovala je i Milina Tušjak, sekretar Pokrajinskog Socijalno-ekonomskog saveta koja je tom prilikom istakla značaj ovog tela i obećala da će mu u radu pružiti svu potrebnu podršku, prenoseći iskustva i Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, ali i drugih lokalnih socijalno-eknomskih saveta.

Želim još jednom da naglasim značaj funkcionalnog povezivanja socijalno-ekonomskih saveta, ne samo u Vojvodini, nego moramo da uspostavimo stalnu vezu sa Republičkim Socijalno-ekonomskim savetom i lokalnim socijalno-ekonomskim savetima koji funkcionišu u svim delovima Srbije - rekla je Milina Tušjak i dodala da će se samo na taj način uspeti da se unapredi socijalni dijalog koji predstavlja jednu od najznačajnijih tekovina razvijenih evropskih zemalja.

SREMSKE NOVINE, 23.01.2013. godine

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije