• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

4. sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova - Saopštenje za javnostDana 31. januara 2014. godine u Staroj Pazovi je održana 4. sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova. Sednica je održana u Beloj zgradi, Slovenski trg bb, u Staroj Pazovi sa početkom u 15,30 časova.

Sednici su pored članova SES-a prisustvovali i njihovi zamenici, predstavnik mesne zajednica Vojka Ljuban Skopljak i mesne zajednica Nova Pazova Srbislav Knežević, direktor ,,Gas-Feromonta,, Milan Gavran, predsednik Radne grupe SES-a za borbu protiv sive ekonomije Boško Sovilj, predstavnik Ekološkog pokreta ,,Eko-san,, Stara Pazova Mirjana Domonji i predstavnici medija RTV Stara Pazova, Pazovačka revija, Sremskih novina i Hlas ludu, a predstavnik Pazovačkog ogledala je opravdao svoj izostanak.

Na sednici je usvojen Zapisnik sa prethodne sednice, doneta Odluka o razrešenju Nataša Jeftić član Saveta ispred lokalne samouprave i imenovanje Milica Bradonjić za člana Saveta, a na osnovu Rešenja Opštinskog veća opštine Stara Pazova.

Vođena je rasprava pokrenuta od strane socijalnog partnera Saveza samostalnog sindikata opštine o pitanju kvaliteta isporučenog gasa potrošačima na području opštine od strane lokalnog snabdevača ,,Gas-Feromonta,, načinu formiranja cena za utrošeni gas i pitanja mogućnosti plaćanja utroška gasa na rate.

Direktor ,,Gas-Feromonta,, Milan Gavran isključio je mogućnost plaćanja gasa na rate i istakao da se u slučaju kašnjenja u plaćanju za utrošeni gas obračunava zakonska zatezana kamata. Socijalno-ekonomski Savet je na temelju izlaganja predstavnika snabdevača zaključio da problem energetskog kvaliteta gasa može biti samo u Izveštaju koji ,,Srbija-gas,, dostavlja lokalnom snabdevaču, na osnovu Analiza urađenih na mestu isporuke.

Razmatrano je pitanje angažovanja privrednika registrovanih na području opštine prilikom dolaska novih investitora,na izgradnji novih kapaciteta i zapošljavanje nezaposlenih lica sa područja opštine. Savet je preporučio da model kako to uraditi, sačini i predloži Klub privrednika i Unija poslodavaca opštine Stara Pazova.

Usvojen je predlog Akcionog Plana rada Radne grupe za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno u 2014 godini, koji je sačinila Radna grupa SES-a.

Doneta je Odluka o sklapanju Ugovora o pružanju knjigovodstvenih usluga SES-a za 2014. godinu,sa Agencijom koja je taj posao za Savet obavljala i u 2013. godini.

U skladu a Poslovnikom o radu Saveta, razrešeni su dužnosti Rade Erceg, dosadašnji predsedavajući Socijalno-ekonomskog Saveta, član Saveta ispred Saveza samostanih sindikata opštine Stara Pazova i Marina Ljubinković zamenik predsedavajućeg, član Saveta ispred lokalne samouprave opštine Stara Pazova, koji su obavljali navedene dužnosti u proteklom mandatnom periodu u 2013. godini, a imenovani su Marina Ljubinković, za predsedavajućeg Socijalno-ekonomskog Saveta, član Saveta ispred Lokalne samouprave opštine Stara Pazova i Jovo Bijelić, za zamenika predsedavajućeg Socijalno-ekonomskog Saveta, član Saveta ispred Unije Poslodavaca Srbije – Poslodavci Stare Pazove, za mandatni period za 2014.godinu.

Razmatrano je pitanje gotovo dvomesečnog kašnjenja isplata putnih troškova za predškolske ustanove, škole,ustanove kulture i upućen je apel opštinskoj upravi opštine Stara Pazova da poštuje potpisane kolektivne ugovore i rokove za isplatu.

Sve Inicijative, Preporuke i Odluke Savet je usvojio konsenzusom predstavnika svih socijalnih partnera, uz prethodno usaglašavanja stavova i pronalaženje optimalnih rešenja po svakoj od Tema. Sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova završena je u 18,20 sati.

SEKRETAR SAVETA:
Milenko Vučinović s.r.

PREDSEDAVAJUĆI SAVETA:
Marina Ljubinković s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije