• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

3-grb-srbijeMinistarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluje na sve građane, da tokom boravka u prirodi, i izvođenja radova na poljima, ne pale vatru na otvorenom jer se može proširiti i izazvati šumske požare, čije su štete neprocenjive.

Nastupajući period visokih temperatura veoma će pogodovati nastanku šumskih požara, a obzirom da je nastupio i period korišćenja godišnjih odmora i samim tim povećanog prisustva stanovništva u prirodi, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluje na građane da se odgovorno ponašaju pri odlasku u prirodu, i da ne vrše nekontrolisano paljenje vatre na otvorenom prostoru, ukoliko ta mesta nisu za to predviđena (vidno obeležena) i obezbeđena.

Uprava za šume resornog ministarstva naložila je korisnicima šuma koji gazduju državnim šumama da preduzmu pojačane mere na zaštiti šuma od požara u skladu sa planovima zaštite šuma od požara i propisima.

Podsećamo i da je zakonom zabranjeno paljenje korova, strnjišta, trstike, trave i drugog rastinja, kao i paljenje otvorene vatre u šumi i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume.

Šumarsko lovna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine će obavljati pojačanu kontrolu sprovođenja mera zaštite od požara, kako kod korisnika i sopstevnika šuma, tako i kod korisnika lovišta.

Takođe, pozivamo građane da, ukoliko uoče vatru na otvorenom ili manji požar, o tome odmah obaveste MUP – Sektor za vanredne situacije.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije