• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

grb-thumbPravilnik o subvencijama u stočarstvu izmenjen je od 9. juna 2015. godine. Promenjen je rok dostavljanja potrebne dokumentacije Upravi za agrarna plaćanja koji je sad isti za sve vrste stoke.

Do 31. decembra 2015. godine moraju se predati zahtevi za svu stoku (junad, svinje, jagnjad i jarad), koja je predata klanici tokom 2015. godine jer u suprotnom predaja dokumentacije izdate u 2015. godini od strane klanica neće biti prihvaćena tokom 2016. godine.

Po novom pravilniku Ministarstva sva grla (junad, svinje, jagnjad i jarad) moraju biti predata prvo klanici te se nakon toga sa potrebnom dokumentacijom sa klanice dolazi u PSS ``Sremska Mitrovica`` i podnosi zahtev.

Potrebna dokumentacija za tov junadi, svinja i jagnjadi za 2015.godinu:

  • 1. Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja i jagnjadi. ( Zahtev se popunjava sa stručnim saradnikom iz PSSSM )
  • 2. Uz zahtev za podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi za grla predata klanici podnosi se prijemnica za otkupljena grla overena od strane klanice i nadležnog veterinarskog inspektora
  • 3. Uz zahtev za podsticaje u stočarstvu za tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi za grla predata klanici podnosi se i kopija uverenja o zdravstvenom stanju životinja, overena od strane nadležnog veterinarskog inspektora.

Poljoprivredna stručna služba ``Sremska Mitrovica``od 2012. godine vrši pregled, popunjavanje i predaju dokumentacije za podsticajna sredstva za tov junadi, svinja i jagnjadi.

Samo u 2014. godini PSS ``Sremska Mitrovica`` je Upravi za agrarna plaćanja dostavila 2.500 zahteva za tov od kojih su svi uspešno realizovani.

I ove 2015. godine smo nastavili sa istim radom u ovom delu stručne pomoći proizvođačima sa teritorije opštine Sremska Mitrovica, Šid, Pećinci i Stara Pazova. Do decembra meseca proizvođači su u PSS ``Sremska Mitrovica`` predali blizu 1700 zahteva od kojih je 80% već isplaćeno od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

U prostorijama PSS ``Sremska Mitrovica`` zahtev možete podneti svakog ponedeljka kao i zadnjeg dana kalendarske godine, dok će stručni kadar službe posetiti opštinu Stara Pazova 17. i 29. decembra gde će te takoće moći predati dokumentaciju i tako steći prvi uslov za dobijanje sredstava.

Kontakt za sve dodatne informacije:
Milan Milić, na broj 064/85-89-636
Lale Andonović, na broj 064/85-89-600

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije