• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

grb thumbOpštinska uprava opštine Stara Pazova na osnovu člana 14. stav. 1. i člana 15. Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“, broj 104/2009 i 99/2011), Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike („Sl.glasnik RS“ br. 22/2022) , tačke 9. i 10. Uputstva za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“, broj 15/2012, 88/2018, 67/2020, 40/2021, 90/2021 i 16/2022 ), izdaje sledeće Obaveštenje o izlaganju na uvid dela biračkog spiska za područje opštine Stara Pazova.

Odlukom o raspisivanju izbora za poslanike Narodne Skupštine Republike Srbije , izbori su raspisani za 03.april 2022. godine

Opštinska uprava opštine Stara Pazova, kao organ nadležan za ažuriranje dela biračkog spiska za područje opštine Stara Pazova, izlaže na uvid deo biračkog spiska za područje opštine Stara Pazova.

Birački spisak je izložen u zgradi opštine Stara Pazova, u ulici Svetosavska 11 kancelarija broj 47, drugi sprat. Uvid u birački spisak i promene u biračkom spisku građani mogu vršiti, svakog radnog dana u vremenu od 08.00 do 15.00 časova počev od 16.02.2022. godine do zaključenja biračkog spiska 18.03.2022. godine.

Uvid u Jedinstveni birački spisak, u skladu sa Zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskog broja lične karte.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u birački spisak ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti u skladu sa zakonom i to na isti način i po istom postupku kao i građani.

Uvid u Jedinstveni birački spisak mogu vršiti i interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, koja imaju prijavljeno boravište na teritoriji opštine Stara Pazova.

Zahtev za upis ili brisanje iz biračkog spiska, izmenu, ispravku ili dopunu podataka u biračkom spisku građani mogu podneti svakog radnog dana do 18.03.2022. godine u 24.00 časa, kada organ nadležan za vođenje Jedinstvenog biračkog spiska donosi rešenje o zaključenju biračkog spiska.

Građani mogu najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 12.03.2022. godine do 24.00 časa, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će se na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta u zemlji (izabrano mesto glasanja).

Birači koji imaju boravište u inostranstvu obaveštavaju se da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije 12.03.2022. godine, mogu podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećem izborima glasati u inostranstvu.

Nakon zaključenja Jedinstvenog biračkog spiska 18.03.2022. godine građani zahteve za upis i promenu/ispravku podataka podnose Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, preko Opštinske uprave, najkasnije 72 časa pre dana održavanja izbora, odnosno zaključno sa 30.03.2022. godine do 24.00 časa.

U postupku vršenja uvida u birački spisak lica ovlašćena za ažuriranje biračkog spiska, dužna su da postupaju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Preuzmite dokumenta:

Obaveštenje

Obaveštenje - slovački jezik

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije