• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

grb thumbObaveštavaju se upravnici stambenih zajednica na teritoriji opštine Stara Pazova i ostali sugrađani da na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja ("Sl. glasnik RS" br. 29/2020), Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja ("Sl. glasnik RS" br. 31/2020) i Zaključka Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Stara Pazova br. 820-20/2020-II od 16.03.2020. godine, a u vezi sa stambenim zajednicama, načelnik Odeljenja za urbanizam i građenje Opštinske uprave Opštine Stara Pazova upućuje sledeće Obaveštenje o merama prevencije.

Obaveštavaju se upravnici stambenih zajednica na teritoriji Opštine Stara Pazova da su u obavezi da preduzmu sve mere i aktivnosti u cilju prevencije širenja virusa COVID-19 u stambenoj zgradi kojom upravljaju.

S tim u vezi potrebno je:

– Obezbediti i postaviti sunđere natopljene dezinfekcionim sredstvima na ulazima, kao i obezbediti rukohvate na vratima dezinfekcionim sredstvima na odgovarajući način, kao i da redovno preduzimaju mere i aktivnosti shodno preporukama Ministarstva zdravlja.

– Apelovati na sve starije stanare da poštuju preporuke Vlade Republike Srbije koje se odnose na sledeće: često pranje ruku, a naročito nakon kuvanja, korišćenja toaleta ili dolaska u kontakt sa metalnim predmetima i drugim osobama.

– Da obaveste da starija lica od 65 godina ne izlaze iz zgrade - stana, kao i da borave u redovno dezinfikovanim, provetrenim prostorijama sa zatvorenim vratima, izberavajući fizički kontakt sa ukućanima i korišćenje istih predmeta. Apelovati na sve stanare da budu staloženi, da ne šire paniku i da se pridržavaju saveta i preporuka Vlade Republike Srbije, Ministrstva zdravlja i svih drugih nadležnih Ministarstava.

– Obavestiti starije stanare i hronične bolesnike da u slučaju potrebe za dostavljanjem lekova i hrane mogu da se obrate Štabu za vanredne situacije Opštine Stara Pazova na telefon 022/311-999 ili telefon 022/310-170.

Preuzmite dokument:

Obaveštenje upravnicima stambenih zajednica o merama prevencije

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije