• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Najsvežije informacije iz Štaba za vanredne situacijeStanje potpune pripravnosti na svim kritičnim tačkama gde su u toku pripreme za odbranu od poplava je i dalje na snazi. Na Republičkom štabu za vanredne situacije danas oko 13:00 časova je potvrđeno da će do srede Savom proći još jedan poplavni talas i da treba da učiniti sve da se pripremi za njegov dolazak. Na sednici je rečeno da je kod Šapca nivo Save sada 660 centimetara, što je za metar više od istorijskog maksimuma, a da se može efikasno braniti do nivoa od 680 centimetara.

Precizirano je da je ugroženima od poplava u narednim danima najpotrebnija voda za piće, hrana, uključujući hranu za bebe, lekovi, sredstva za higijenu, odeća, a od medikamenata su najpotrebniji lekovi za krvni pritisak, bolesti srca, dijabetes, astmu, sirupi i antibiotici za decu, kao i dezinfekciona sredstva.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE STARA PAZOVA je u pripravnosti i koordinaira sve neophodne aktivnosti za sanacije u svim naseljima Opštine, kao i pripremama za mogući dolazak evakuisanih građana iz Sremske Mitrovice, ali i sakupljanja pomoći u hrani, sredstvima za higijenu, lekovima i sl.

DOBROVOLJCI (svi Pazovčani) KOJI ŽELE DA IDU U POMOĆ UGROŽENIM GRADOVIMA

Trenutno (danas popodne) nije neophodna pomoć za odlazak u najugroženije gradove i naselja, ali se mole svi građani, koji se stavljaju na raspolaganje i koji žele da pomognu, da se jave Kontakt centru Opštine Stara Pazova na telefon 022/311-999. Dežurni radnici Opštine će uzeti kontakt podatke građana kako bi svi pri javljeni najbržim i naj efikasnijim putem mogli biti informisani - KADA I GDE JE POMOĆ NEOPHODNA, KADA I KAKO SE KREĆE NA LOKACIJU – ovo je najpouzdaniji način informisanja preko Štaba za vanredne situacije Opštine Stara Pazova koji ove aktivnosti koordinira direktno preko Štabova iz ugroženih gradova.

PRIHVAT GRAĐANA

Veoma je pohvalno brzo reagovanje i izuzetno solidarno ponašanje naših građana, koji su maksimalno pozitivno reagovali na apele lokalne samouprave i Opštinskog Štaba za vanredne situacije. Važno je istaći da je zahvaljujući tome i radu svih odgovornih službi u staropazovačkoj Opštini sve spremno za prihvat evakuisanih sugrađana, ali da ZA SADA NIJE MOGUĆE PREDVIDETI KADA ĆE I DA LI ĆE BITI POTREBE za smeštaj. Zajednički smo obezbedili smeštajni kapacitet za oko 500 osoba.

Ponašanje vodostaja reke Save i drugih reka se lako može izmeniti od ovog momenta pa nadalje tj. narednih nekoliko dana. Stoga molimo građane da svi ostanemo u pripravnosti u sluča ju da bude neophodno da se svi što je brže moguće organizujemo oko pomoći.

PRIKUPLJANJE POMOĆI NA TERITORIJI OPŠTINE (lokacije i šta je neophodno)

U protekla dva dana brojni Pazovčani neprestano donose pomoć za sugrađane, koji su doživeli tragediju izazvanu poplavama. Akciji lokalne samouprave i nadležnih službi priključile su se i Kulturno-umetnička društva koja su velikom brzinom proširila inicijativu na građane.

U slučaju da ne bude dolaska evakuisanih građana za koje je prevashodno prikupljana pomoć, Opštinski štab će u koordinaciji sa Okružnim štabom utvrditi gde je najhitnije potrebno poslati sakupljenu pomoć.

Pomoć (osim odeće koje ima dovoljno) se sakuplja u:

  • Prostorijama Crvenog krsta u Staroj i Novoj Pazovi (od 8:00 do 20:00 časova)
  • Prostorijama Crvenog krsta u naseljima (od 10:00 do 18:00 časova)
  • KUD „Branko Radićević“, Sokolski dom, ulica Kralja Petra 7 (danas od 9:00 do 15:00 časova)
  • OŠ „Heroj Janko Čmelik“, ulica Karađorševa 2, u školskoj sali (24 sata dnevno dežurstva)
  • OŠ „Simeon Aranicki“, ulica Boška buhe bb (od 10:00 do 14:00 časova)
  • PU „Poletarac“, ulica Vladimira Hurbana 13 (od 10:00 do 14:00 časova)

RADNO VREME U ŠKOLAMA NAREDNIH DANA

S obzirom na nalog, koji je izdalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije za sutra će svaka lokalna smouprava, shodno stanju na terenu, samostalno odlučivati o radu škola.

Za sve škole na teritoriji staropazovačke Opštine, konačne informacije o tome da li će sutra biti nastave u osnovnim i srednjim školama, očekuju se zvanični odgovor iz lokalne samouprave u toku dana.

Informacija će, po hitnom postupku, biti dostavljena svim upravama škola i lokalnim medijima, najkasnije nakon zakazane sednice Opštinskog Štaba u 19:00 časova večeras.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije