• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna medju prvima u primeni drzavnog programa energetske efikasnostiOpština Stara Pazova već treću godinu uspešno učestvuje u programu "Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji" namenjen uštedi energije u domaćinstvima, istakla je zamenica predsednika Opštine Stara Pazova, Marina Savić, koja je u ime naše opštine potpisala ugovor o dodeli sredstava u okviru novog programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Ove godine od Ministarstva rudarstva i energetike smo dobili 20 miliona dinara, a 20 miliona dinara je opština obezbedila iz budžetskih sredstava.

„Mi smo dobili pohvalu Ministarstva zbog činjenice da smo izuzetno efikasno odradili prva dva programa, te da smo sproveli sve mere onako kako je bilo propisano javnim pozivom i pravilnikom, i imali smo, što je naravno jako bitno, veliki broj domaćinstava jer je opština Stara Pazova u rangu gradova dobila subvencije. Više od naše opštine ove godine dobio je samo grad Čačak, dok je staropazovačka opština u rangu Niša, Novog Sada, Beograda“, istakla je Marina Savić.

"Više od 8.000 građana moći će kroz javni poziv, program da smanji potrošnju energije u svom domaćinstvu tako što će zameniti vrata i prozore, popraviti izolaciju, ugraditi efikasnije kotlove ili solarne panele. Blizu milijardu dinara subvencija obezbedilo je Ministarstvo rudarstva i energetike, a još oko 800 miliona jedinice lokalne samouprave. Država i lokalna samouprava pokrivaju do 50 odsto troškova investicije domaćinstva, a građani koji se opredele za više mera subvencijama mogu pokriti i do 65 odsto troškova", rekla je ministarka Dubravka Đedović na ceremoniji potpisivanja i dodele ugovora lokalnim samoupravama u Palati Srbija.

Građani će moći kroz javni poziv, koji se očekuje da će biti raspisan već u septembru, da smanje potrošnju energije u svom domaćinstvu tako što će zameniti vrata i prozore, popraviti izolaciju, ugraditi efikasnije kotlove ili solarne panele, a država i lokalna samouprava će pokriti do 50 odsto troškova investicije domaćinstva. Ministarka Đedović je dodala da će u narednih pet godina, koliko traje program "Čista energija i energetska efikasnost za građane Republike Srbije" oko 50.000 domaćinstava imati priliku da dobije subvencije.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije