• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna predsedniku radinovicu urucena replika bodeza vozda karadjordjaDan državnosti Republike Srbije, obeležen je svečano i u opštini Stara Pazova, svečanošću koje su rezervne vojne starešine AP Vojvodine i rezervne vojne starešine Nove Pazove, održale u galeriji Kulturnog centra u Novoj Pazovi. U okviru prigodnog programa posvećenog prazniku, mogao se videti i čuti nastup hora OŠ "Rastko Nemanjić - Sveti Sava", a nakon predviđenog kulturnog programa, usledilo je dodeljivanje zahvalnica koje su pripremile pomenute dve organizacije najzaslužnijim građanima. Ovom prilikom, predsedniku Đorđu Radinoviću uručena je replika bodeža Vožda Karađorđa, koju je nosio za vreme Prvog Srpskog ustanka, a na kojoj su ugravirane reči: „Rođeni pobednik“.

„Ovo je zaista poseban dan, dan Državnosti naše zemlje. Ponosan sam na to što se sve ovo dešava na ovaj dan, ali i što su ova priznanja uručena od strane vojnih starešina, od bivših oficira, od vojnika koji su učestovali u ratovima i branili našu zemlju. Ovakva priznanja dobiti od ovakvih ljudi izazivaju samo osećaj ponosa“, rekao je predsednik Radinović.

Među prisutnima na svečanosti bio je i general Milorad Stupar, predsednik veterena 72. specijalne brigade, koji se, obraćajući se prisetio na događaj „Vizija vojske 2025.“ koji je organizovan u Staroj Pazovi, nakon čega je predsedniku Radinoviću uručio i specijalnu plaketu.

„Želim da se ispred udruženja zahvalim čoveku koji nam je najviše pomogao oko realizacije pomenutog projekta, sa željom da se 2025. godine ponovo vidimo upravo u Staroj Pazovi. Zahvaljujem se predsedniku Radinoviću i uručujem mu najviše priznanje koje veterani mogu dati – to je „Velika plaketa udruženja veterana 72. brigade“, dodao je general Stupar.

Ovom događaju prisustvovali su predstavnici vojnih starešina Srbije, Nove Pazove na čelu sa Zdenkom Gašićem, opštine Stara Pazova ali i mnogobrojni članovi ovih organizacija, kao i gosti iz opštine Milić iz Republike Srpske.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije