• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna rukovodstvo opstine u novom poduhvatu kapitalne investicije u kompletnu obnovu i nove rekonstrukcije vaznih saobracajnica u staropazovackoj opstiniDeo lokalnog puta od Starih Banovaca prema obližnjoj šljunkari, koji je bio oštećen i usled pojačanog saobraćaja u lošem stanju, uskoro će biti kompletno rekonstruisan. Pripremni radovi su počeli ovih dana, saobraćaj se još uvek odvija u oba smera, usporeno, pa je potrebna dodatna pažnja svih učesnika u saobraćaju. Ovi radovi su deo projekta uređenja putnog pravca Stari Banovci – Belegiš. Uređenje svih lokalnih puteva je prioritet u ovoj i narednoj godini, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i najavio još jedan veliki projekat, rekonstrukciju puta od Starih Banovaca do Krnješevaca.

„Od Starih Banovaca prema Novoj Pazovi, put koji je zbog velike frekventnosti saobraćaja kroz Industrijsku zonu u veoma lošem stanju, radiće se kompletno. Projekat je trenutno na odobrenju od strane Vlade Republike Srbije, a nakon odobrenja projekat će biti realizovan po principu javno – privatnog partnerstva po delovima, na primer od „Putnika“ u Staroj Pazovi ka Vojki i od ulaska u Novu Pazovu (dva alternativna nova ulaska u Novu Pazovu). Vrednost investicije procenjena je na oko 950 miliona dinara, tačan iznos će biti poznat kada se raspiše konkurs.“

Raspisivanje konkursa se očekuje od polovine novembra meseca ove godine. Već sledeće godine se predviđa kopletno uređenje puteva u Podunavlju, od kojih su neki već uređeni, a neki će biti spojeni sa Opštinom Inđija, konkretnije od isključenja sa autoputa E-75 kod Novih Banovaca do uključenja kod Krčedina.

„Radićemo sve ono što nije urađeno u tom delu opštine. Nakon rekonstrukcija pomenutih puteva, naša opština bila bi potpuno uređena što se tiče lokalne putne infrastrukture“, dodao je predsednik Radinović i istakao da su ovo sve obimni poslovi, jer se ne radi o samo presvlačenju asfalta puteva, već o kompletnoj rekonstrukciji, zbog čega će radovi trajati duže.

Zbog odlične saradnje sa Vladom Republike Srbije i dosadašnjih uspešnih zajedničkih ulaganja, svi projekti se uglavnom realizuju u saradnji sa republičkim organima.

Nakon što je, pre nekoliko godina, asfaltirano više od 45 km ulica po naseljima Opštine, sadašnji radovi na lokalnim putevima predstavljaju još obimniji i kompleksniji infrastrukturni projekat.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije