• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

krizni stab uzi sastav 1 sednica 2020Danas je u zgradi opštine Stara Pazova održana sednica užeg sastava opštinskog štaba za vanredne situacije. Kao i na prethodnoj sednici izvršen je presek stanja, koji se odnosi na situciju u kojoj se nalazi naša zemlja, Opština Stara Pazova i njeno građanstvo i nastavljeni dalji dogovori oko sprovođenja aktivnosti koje određuje i preporučuje Republički štab za vanredne situacije.

Štab je potvrdio zaključke o primeni svih naloženih mera koje je republička Vlada uvela po pitanju vanrednog stanja. Članovi štaba su još jednom uputili zvanični apel građanima: ugroženim grupama, odnosno hroničnim bolesnicima i osobama starijim od 65 godina, da ostanu kod kuće. S tim u vezi, Opština već drugi dan zaredom organizuje i koordinira aktivnosti na terenu, u okviru kojih ovlašćena mlađa lica, po potrebi i prijavama građana iz ugroženih kategorija, odlaze na kućne adrese kako bi pružili pomoć licima koja se obraćaju za pomoć Opštini i Štabu za vanredne situacije.

Velika podrška u pomoći, koja se pruža građanima tokom vanrednog stanja je i od strane staropazovačkog Doma zdravlja „J.J. Zmaj“, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta u Staroj Pazovi, kao i Javnih preduzeća u našoj Opštini.

Iz JP Čistoća Stara Pazova upućeno je važno obaveštenje da će se u vreme trajanja epidemije sahrane obavljati redovno, ali se apeluje na građane da sahranama prisustvuje samo najbliža rodbina i da se u prostor kapele ne ulazi puno ljudi već da se okupe ispred pre pogrebne povorke. Šalteri za naplatu računa neće raditi, dok će se se pogrebne usluge naplaćivati direktno u nadležnoj službi. Preporuka je da se koristi elektronski način plaćanja.

Smeće će se redovno odnositi, ali dok traje vanredno stanje pijace neće raditi.

Iz Doma zdravlja „J.J. Zmaj“ su još jednom apelovali na pacijente da bez preke potrebe ne odlaze do ambulanti a na svaku nedoumicu i konsultacije u vezi sa korona virusom ili bilo kojom bolešću u uslovima proglašene epidemije mogu da se jave na telefone 064/809-20-10 i 064/809-29-39. O ambulantama za prihvat pacijenata koji su febrilni i koji imaju respiratorne zdravstvene tegobe Dom zdravlja je objavio zasebno obaveštenje na svom sajtu www.dzspazova.rs, a o čemu se takođe možete raspitasti i putem telefona 022/310 284 ili 064/763 493.

Krizni štab Opštine Stara Pazova će i narednih dana objavljivati nove, važne informacije za građanstvo po pitanju vanrednog stanja i aktuelne epidemije virusom KOVID-19.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije