• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-povodom-svetskog-dana-roma-urucila-besplatne-skolske-pribore-ucenicima-romske-nacionalnosti1Primetno je da je, u odnosu na veći deo Republike Srbije, opština Stara Pazova daleko ispred kada je u pitanju obuhvat osnovnoškolskog obrazovanja među decom romske nacionalnosti, koji kod nas dostiže 99 odsto. Takođe, iz godine u godinu sve je više učenika, koji se pridružuju svojim drugarima iz školskih klupa u postizanju dobrih rezultata na takmičenjima, zbog čega i primaju opštinske nagrade na velikom događaju: „Nagrađivanje najboljih učenika staropazovačkih škola“ u avgustu svake godine.

I ove godine, u svim školama u staropazovačkoj Opštini obeležen je Svetski dan Roma. To je dan kada se sa posebnom pažnjom na časovima ili kroz prigodni program u organizaciji učenika svi podsećaju na romsku kulturu, tradiciju, istoriju, ali i probleme sa kojima se susreće ova etnička zajednica.

Nekoliko godina unazad za sve đake osnovnih škola u staropazovačkoj Opštini postoje posebna nagrađivanja najboljih i najvrednijih učenika koje, van redovnih programa nagrada iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sprovodi lokalna samouprava.

Ova praksa je najvećim delom očuvana zahvaljujući inicijativi predsednika Opštine Đorđa Radinovića, a što je zbog specifičnosti zajednice i aktuelnih društvenih kretanja, preneto i na dodatna nagrađivanja i motivaciju učenika romske nacionalnosti.

U skladu sa važnim ciljem inkluzije Roma u zajednicu, jedna od lokalnih mera su besplatni školski pribori, koje su brigom rukovodstva lokalne samouprave, i ovaj put obezbeđeni za svih 220 učenika romske nacionalnosti. Pribori su u svim školama uručeni u okviru proslave Svetskog dana Roma, koji je bio jedan od povoda.

Praznik je posebno obeležen i u OŠ "Slobodan Savković" u Starim Banovcima, gde su u poseti đacima i školskoj upravi boravili saradnici prvog čoveka staropazovačke Opštine: Nataša Mićić, pomoćnik predsednika Opštine, Željko Šolaja, načelnik opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti i Aleksandar Balinović, koordinator Kancelarije za inkluziju Roma.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije