• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna strategija republike srbije da se status izbeglih lica resi obezbedjivanjem krova nad glavom do 2028 godineКако је пре непуних месец дана и најављено од стране председника Републике Србије Александра Вучића, држава ће у континуитету до 2028. године, изградњом додатних станова и другим мерама, које спроводи Влада Републике Србије и републички Комесаријат за избеглице и миграције, обезбедити коначно стамбено збрињавање за преосталих 8.860 избегличких и интерно расељених породица.

У циљу даљег рада на реализовању овог стратешког циља у општини Стара Пазова боравила је комесарка за избеглице и миграције Републике Србије, Наташа Станисављевић, и том приликом заједно са председником Општине Ђорђем Радиновићем и његовим сарадницима, дефинисала будуће кораке и нове рокове за озбиљан посао, који предстоји до остварења овог заједничког подухвата.

У општини Стара Пазова су до сада обезбеђена стамбена решења за 481 породицу и то у виду стамбених јединица, грађевинског материјала, сеоских домаћинстава, монтажних кућа и економског оснаживања. „Један од најважнијих приоритета у раду наше локалне самоуправе је подизање квалитета живота наших суграђана. Настојимо да мерама и инвестицијама које спроводимо идемо ка свим таргет групама становништва, од најмлађих до најстаријих. Посебно се залажемо, да у сарадњи са свим релевантним чиниоцима, најпре државом Србијом, помогнемо у решавању стамбеног питања за особе и породице, које су се у нашу Општину доселиле. До сада смо веома успешно, у синергији са Републичком Владом и уз помоћ држава донатора из ЕУ, помогли многим породицама да се скуће, а овај радни састанак допринеће да, и у наредном периоду, наставимо ка коначном решавању стамбеног збрињавања поменутих категорија“, истакао је председник Радиновић.

„Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије из године у годину помаже угроженим породицама изградњом и доделом стамбених јединица за најугроженије породице. На радном састанку са председником Радиновићем говорили смо о досадашњој успешној сарадњи као и о будућим плановима за збрињавање избеглица и интерно расељених лица. Настављамо да уз помоћ државе Србије пружамо подршку општини Стара Пазова, како би се обезбедио кров над главом свим породицама. Међусобна сарадња и заједнички напори су кључ за постизање заједничког циља,“ рекла је комесарка Станисављевић.

Рат на простору бивше Југославије у првој половини деведесетих година прошлог века, као и етнички сукоби који су му претходили на појединим жариштима, завршио се прогоном и избеглиштвом великог броја људи из Хрватске, Босне и Херцеговине. За Србију су ова кретања значила прихватање великог броја становника избеглих у више таласа и различитог статуса, велики број породица у избеглиштву свој нови дом основале су у општини Стара Пазова. Захваљујући популацији избеглог становништва поједине општине, нарочито у Војводини знатно су увећале своје становништво: Шид, Инђија, Сремски Карловци, Стара Пазова и др.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије