• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Ђорђе Радиновић,
председник Општине Стара Пазова

Председник Општине Стара Пазова Ђорђе РадиновићЂорђе Радиновић, рођен 14. маја 1961. године у Белегишу. Након основне школе завршава Средњу саобраћајну школу у Земуну, да би нешто касније због потребе даљег усавршавања и сложенoсти одговорних дужности, на које је биран вољом народа, своје образовање допунио студијама у области индустријско-економског менаџмента, стекавши звање Дипломирани eкономиста. Прва иступања на локалној политичкој сцени имао је још раних 90-тих година, где се нарочито истицао својом аутентичношћу и активизмом. Један је од оснивача тада водећих опозиционих странака у Србији, да би за више од две и по деценије бављења политиком сазрео у озбиљног друштвеног делатника.

Пре него што је 2012. године изабран за председника Општине Стара Пазова, која се потом због свог континуираног развоја уврстила међу најбоље локалне самоуправе у Србији, Ђорђе Радиновић је четири мандата обављао дужност председника савета МЗ Белегиш. Први мандат председника Савета ове месне заједнице освојио је 1994. године. У свој родни Белегиш, у коме и данас живи, и тада је улагао много личног напора и рада како би постао једно од најлепших места у Срему. Од доласка на чело старопазовачке Општине, Ђорђе Радиновић је показао снажну иницијативу и намеру да ради још више и боље, залажући се за равномерни развој свих места општине Стара Пазова. У свом досадашњем раду, у периодима од 2012. до 2016, затим, од 2016. до 2020, па након реизбора на место председника Општине од 2020. до 2024. године, одговорно је водио поверене му дужности и на свим пољима је значајно допринео да се остваре бољи, ефикаснији резултати у раду локалне самоуправе и да се, за бољи живот грађана, спроведу бројни капитални, инфраструктурни пројекти од виталне важности.

Међу неоспоривим успесима су свакако развој постојећег привредног амбијента, долазак великог броја инвеститора, и реализација страних и домаћих инвестиција, више хиљада нових радних места за грађане што је довело до историјске најниже стопе незапослености, знатно повећан углед Општине Стара Пазова, која се све чешће, јавно и у високим државним институцијама, сврстава међу најразвијеније општине у Републици Србији. Стабилном и одговорном политиком, коју спроводи допринео је унапређењу ефикасности рада свих јавних предузећа, али и бољем раду и практичном умрежавању свих установа, које брину о грађанима и њиховим потребама.

Без обзира на своје досадашње велике обавезе и одговорности, бригу о породици, као супруг, брижни родитељ и деда својих унука, увек ставља на једно од најважнијих места у свом животу. Са супругом Љиљаном има двоје деце, ћерке Ивану и Сању, а поносни је деда унука Софије и Лоле и унука Душана.

„Довођење страних инвеститора, реализација инвестиција, изградња и уређење комплетне инфраструктурне мреже на територији наше Општине, отварање нових радних места и брига о социјално угроженим категоријама становништва и спадају у кључне области за чију реализацију смо, као локална самоуправа коју је бирао народ, посветили наредни период. Без обзира на чињеницу да ће много фактора, од државног апарата, па преко опште економске ситуације у Европи и региону утицати на остварење неких од наведених циљева, остаћемо фокусирани да ове задатке испунимо до краја уз Вашу помоћ.

"Схватајући колико је важно показати солидарност на делу, настојимо да, колико нам могућности дозвољавају, свакодневно помажемо угрожене и осетљиве категорије, немоћне, самохране мајке, националне мањине и децу, јер верујемо да ће таква подршка грађанима, поред јачања привреде, подстицања инвеститора да запошљавају наше грађане и општег побољшања економског окружења, допринети подизању стандарда живота у општини Стара Пазова. Желимо да заједно са Вама решавамо проблеме које вам је наметнуло данашње тешко време и да и на тај начин помогнемо да наша општина једног дана постане једно од најлепших места за живот у Републици Србији”.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије