• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

На више од 12 хектара земљишта, на само километар, од ауто-пута Београд-Нови Сад, код петље која дели Стару Пазову и Старе Бановци, сјаји велелепни спортски објекат, популарно назван Кућа фудбала.

За нешто више од годину и по дана на простору који је некада покривала трава и коров никао је објекат који је права лепотица и представља понос свих грађана Општине Стара Пазова. Дошао као дар с неба, захваљујући политичком, али у првом реду економском и спортском нерву који је осетио тог 8. новембра 2008 године, Горан Јовић председник Општине Стара Пазова када је делегација ФС Србије, на челу са Томиславом Караџићем, готово у очају, дошла на разговор можда и у последњем покушају да дође до свог дома, Националног спортског центра.

Kuća Fudbala u Staroj PazoviКућа фудбала у Старој Пазови

Осетивши прави тренутак за прави пројекат челни људи Општине Стара Пазова су схватили да такву шансу која се пружа сада и више никада не сме пропустити, широм отварају врата за изградњу Куће фудбала. Пут од првих разговора до коначне изградње је био нешто више од две године, а за то велике заслуге припадају и стручним службама Општине Стара Пазова коју су показали и доказали да имају и снаге и моћи и жеље да за кратко време на својим плећима изнесу изградњу једног таквог објекта. Ступивши у партнерски однос са ФС Србије Општина Стара Пазова је на дар добила Спортски центар, који ће деценијама и деценијама користири фудблаери, али и остали спортисти из Србије, припремајући се за многа или сва такмичења која их очекују. Коначно је наша репрезентација добила свој дом, своју кућу, који с правом носи епитет један од најлепших у свету. Више од 10 милиона евра уложених у изградњу Куће фудбала се мора и сигурно ће се исплатити.

Ова нвестиција је добила коначан облик у виду фасцинантног објекта са 6 фудбалских терена, од којих два са вештачком травом, а такође два терена имају трибине, а сви имају рефлекторе, спортском халом, базеном, тениским теренима, хотелом, спа и велнес центром, ресторанима, прес центром и конференцијском салом. Средства која су обезбедили ФИФА, УЕФА, Министарство омладине и спорта у Влади Србије и ФС Србије нису отишла у празно, сви фудбалери и спортисти Србије добили су спортски центар који је тако близу Београда да за пола сата могу да стигну до престонице, аеродрома и где год пожеле, а опет тако далеко да им понуди неопходан мир и тишину да се припреме за сва искушења која их очекују на борилиштима. Општина Стара Пазова је добила објекат који јој може послужити на понос, али и широм отворити врата за нова привредна улагња домаћих и страних инвеститора, јер све делује тако бљештаво и импресивно. данас не можете отворити ниједне новине, ТВ и радио станицу, било који интернет сајт а да на њему не нађете неку реч о Кући фудбала и да се не помене Стара Пазова. Све то мора да се искористи и на економском и на спортском плану. Све то донеће много веће интересовање деце да се баве спортом. Стара Пазова, центар фудбалске Србије, место окупљања свих који воле фудбал, спорт, који зраче позитивном енергијом. И зато сви добродошли у Стару Пазову, Општину широког и топлог срца, Општину бизниса и спорта.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије