• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Општина Стара Пазова се прикључила иницијативи коју је покренула институција Заштитника грађана, која за циљ има унапређење права рањивих група грађана међу којима су и особе за инвалидитетом.

Остваривање и заштита њихових права је у надлежности органа јавне власти чија поступања и рад Заштитник грађана надзире, али и унапређује указујући на проблеме са којима се особе са инвалидитетом суочавају. Један од основних предуслова за остваривање гарантованих права грађана са инвалидитетом јесте и приступачно окружење. Приступачност подразумева све оно што сваком појединцу омогућава да самостално живи и учествује у свим аспектима живота, на једнакој основи.

С тим у вези, како би унапредила права особа са инвалидитетом у овој области, а ради бржег и лакшег информисања, локална самоуправа је на својој интернет презентацији поставила линк за интерактивну Мапу приступачности свих објеката јавне намене у Старој Пазови који особама са инвалидитетом омогућују несметан приступ, кретање, боравак и рад.

Подаци који се налазе у Мапи прикупљени су уз помоћ грађана, организација цивилног друштва, јединица локалне самоуправе, државних органа и других органа јавне власти, а у Старој Пазови особе са инвалидитетом могу самостално да обављају послове јер је већина објеката јавне намене обезбеђена рампама: Зграда Општине, управна зграда ЈКП „Водовод и канализација“, ПУ „Полетарац“, ШОСО „Антон Скала“, ОШ „Симеон Араницки“, зграда Дома здравља „Др Ј.Ј.Змај“, Центар за социјални рад, објекти Основног суда, храмови Св. Пророка Илије и Покрова Пресвете Богородице, Словачка црква, поште, зграда Полицијске станице, Железничке станице и Позоришна сала.

Детаљнију мапу приступачности објеката у Старој Пазови са стандардима приступачности за грађане са инвалидитетом можете погледати ОВДЕ.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије