• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

П.У. "ПОЛЕТАРАЦ", Стара Пазова

Адреса: Владимира Хурбана 13
Телефон: 022/310-223
Факс: 022/310-565

П. У. "ПОЛЕТАРАЦ" из Старе Пазове је прва предшколска установа основана на територији наше општине. Постоји од 1973. године. Са радом се почело у Старој и Новој Пазови, са 396 уписане деце. Укупан број запослених, у првој години је био 25. У међувремену, расли смо и развијали се. У новембру 1990. године отварају се јаслене групе за децу узраста до три године. Данас, наша установа има своје објекте у Старој Пазови, Новој Пазови, Голубинцима, Војки и Крњешевцима. Укупно 1320 деце уписано у 55 група, и 152 запослених. Од тога, 28 медицинских сестара, 74 васпитача и 3 стручна сарадика.

Број васпитнообразовних група:

  • јаслене – 12
  • целодневни боравак – 31
  • полудневни боравак – 12

Васпитнообразовни рад се реализује на српском и словачком језику. Дневно се, у кухињама у Старој и Новој Пазови, припреми у просеку око 1800 оброка (доручак, ужина, ручак). У више наврата, установа се представљала на стручним сусретима васпитача, мадицинских сестара и стручних сарадника са стручним радовима кроз које су приказани примери добре праксе из нашег вртића. Укључени смо у пројекат "За чистије и зеленије школе". Посебне резултате и похвале остварујемо у области дечјег драмског стваралаштва. Установа подржава акредитовани програм за стручно усавршавање запослених у образовању: "Развијање тимског рада путем асертивних вештина у комуникацији".

Наши сарадници:

СО Стара Пазова, вртићи, основне школе на територији општине, Дом здравља, Центар за културу, Центар за социјални рад, Феникс, Национално веће Словака, Покрајински секретаријат за социјалну политику и демографију, медији ...

П.У. "РАДОСТ", Нови Бановци

Телефон: 022/340-983 и 022/340-002
Интернет презентација: http://puradost.org.rs/
Фејсбук страница: https://www.facebook.com/PU-Radost-Novi-Banovci-361717667359481/
Електронска пошта: puradost@mts.rs и dvsarapasandra@gmail.com

Предшколска установа „Радост“ Нови Бановци, општина Стара Пазова је установа која на свом путу развоја има много искуства у савладавању изазова и постизању квалитета у различитим контекстима.

У нашем окружењу смо препознати као установа која има ресурсе и капацитете да другим установама пружи подршку кроз процес хоризонталног учења, те се већ четврту годину у нашој установи одвија интензивна стручна размена кроз стручне посете других ПУ из целе Србије, као и из региона.

Представници наше установе се сваке године представе са примерима добре праксе на различитим републичким и регионалним стручним скуповима и конференцијама. Нашим стручним радовима сведочимо о сталном стручном усавршавању и примени стечених знања.

Пројекат „Праћење квалитета кроз интеркултуралне интеракције“ реализован је у оквиру Еразмус + програма у 2018/19 години кроз стечена искуства у току мобилности у вртићима у Шпанији и Данској и кроз процес дисеменације и имплементације стечених сазнања, интензивно смо градили нове димензције квалитета наше ПУ и отворили нове перспективе развоја.

Установа је основана 1986. године и на почетку је имала 15 васпитних група, а након 2000. године се удвостручује тај број. Данас је то установа која има 38 васпитних група и листу чекања која броји десеторо деце. Пре 6 година листа чекања за упис бројала је преко 100 деце. У последње три године изграђена су два неманска објекта са капацитетом од 12 васпитних група и изнајмљена три приватна простора да би се одмогућило да сва деца која желе да се упишу у наш то и учине. Ово је био и један од развојних циљева у оквиру нашег развојног плана. Друга важна цињеница је да су сва деца из осетљивих група, која се пријаве на конкурсу уписана као приоритет, те на тај начин установа брине и развија програме за сву децу. У окружењу смо препознати као вртић који је био отворен и пре законске регулативе за пријем деце са сметњама у развоју и креирао различите програме у ту сврху.

Оно по чему смо препознатљиви у окружењу јесте и наш програм „Вртић за сву децу“. Овим програмом нудимо могућност деци и родитељима деце из локалне заједнице, која нису укључена у вртић, да се укључе у неки од програма која организујемо на недељном нивоу.

Наша предшколска установа се фокусира на оне правце развоја који у основи имају препознате потребе родитеља и деце у нашој локалној заједници, на добру и партнерску сарадњу са локалном самоуправом, што је видљиво у активностима изградње нових вртића. Сарадња са родитељима је у нашој ПУ био један од приоритета. Родитељи наше установе су годинама уназад стекли место и улогу у планирању, реализацији и евалуацији наших програма. Један од последњих програма подршке породицама јесте „Наша прича“ у оквиру којег пружамо подршку родитељима деце са сметњама у развоју.

Током школске 2018/19 године основан је клуб родитеља и васпитача и на овај начин постали смо чланица Националне асоцијације родитеља и наставника која у основи има визију заједничког и партнерског рада на побољшању свих услова када је реч на свеукупном развију деце.

Дакле, наше јаке стране су: квалитет васпитно-образовног рада који има континуитет, осетљивост на потребе деце и родитеља у нашем окружењу, партнерска сарадња са свим сарадницима вртића, отвореност ПУ да направи промену када се развојно за то покаже потреба, изградња нових смештајних капацитета и савремена опремљеност која обезбеђује развијање жељених програма у раду са децом и колектив који је посвећен квалитету.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије