• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Центар за културу Стара ПазоваЈавна установа Центар за културу Стара Пазова постоји од 1960. године као Раднички универзитет Стара Пазова, ради задовољавања потреба грађана у области културе и образовања. Године 1994.године одлуком Општине основана је Јавна установа Центар за културу Стара Пазова, која је правни наследник Радничког универзитета. Протеклих година Центар за културу Стара Пазова је остваривао своје програмске циљеве и задатке на описмењавању грађана, њиховом дошколовавању или преквалификацији, дистрибуцији културних добара, организацији културних манифестација, професионалних и аматерских, и доприносио развоју креативних потенцијала младих и талентованих људи са територије општине Стара Пазова. Захваљујући деловању најпре Радничког универзитета, а затим и Центра за културу Стара Пазова, готово да нема значајног имена у култури чије стваралаштво није представљено у Старој Пазови, без обзира да ли се ради о музици, драмском стваралаштву или ликовној уметности. Исто тако, многи млади људи, данас свршени продуценти, драматурзи или музичари, своје прве кораке у области уметности чинили су управо у Центру за културу. Аматерске позоришне представе „Дервиш и смрт“, „Хамлет“, „Жена са тајном“, „Сабирни центар“, рађене самостално или у копродукцији са старопазовачким удружењима или културно-уметничким друштвима, освајале су бројне награде и признања широм Србије, а својевремено и на фестивалим бивше СФРЈ.

Центар за културу је матична институција, док у осталим насељима у Општини делују Домови културе основани на иницијативу месних заједница. Домови културе су центри културног живота тих места и седиште бројних Културно- уметничких друштава са бројним секцијама. Многи од њих организују или су у сарадњи са ЦЗК суорганизатори културних манифестација у својим местима. У оквиру Културно пословног центра Нова Пазова постоји и летња позорница чиме су се створили услови за организовање програма Културног лета и у овом месту.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије