• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

ШОСО "АНТОН СКАЛА"
Стара Пазова
Адреса: Карађорђева 12
Телефон: 022/310-026
Електронска пошта: anadrog@ptt.rs

Школа за основно и средње образовање "Антон Скала" Стара Пазова се бави континуираном едукација и рехабилитацијом деце са сметњама у развоју и особама са инвалидитетом.

Школа је основана као међуопштинска специјална школа 1972 године и добија име СОШ "Антон Скала". Средња школа је почела са радом 1994 године, и од тада носи назив Школа за основно и средње образовање "Антон Скала". Језик на коме се реализује наставни програм је српски, а негује се и словачки језик.

У оквиру основног образовања Школа изводи програме за децу са лаком, умереном и вишеструком менталном ометеношћу и за децу са аутизмом. Програм се реализује као полудневна настава, индивидуална настава и продужени боравак. Постоје специјализовани кабинети у којима се одвијају индивидуалне активности: психомоторне вежбе, логопедске вежбе и корективно-превентивне вежбе и игре, као и кабинет психолога. Продужени боравак Дефектолошки третман спроводи се и у продуженом боравку. Ваннаставне активности: ликовна секција, саобраћајна секција, спортска секција, слободне активности.

Поред Старе Пазове, школа има издвојена оделења и у општинама Инђија и Пећинци.

На нивоу средње школе изводи се програм за ученике са лаком менталном ометеношћу у виду једногодишњег оспособљавања за рад као и двогодишњег и трогодишњег образовања и то за образовне профиле бравар и ручни ткач.

Програм васпитно-образовног рада реализују бројни различитих смерова - олигофренолози, соматопеди, логопеди, дефектолози, психолози, академски сликар, инжењери машинства и текстилства, професор физичке културе, наставник ТО и наставник физичког васпитања, инжењери технологије, наставник практичне наставе.

У новије време отворен је и модерно опремљен дневни боравак "Искорак" за пружање подршке лицима с посебним потребама након завршеног школовања.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије