• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Спортски савез општине Стара Пазова, подржава и подстиче преко 4000 младих спортиста и спортских радника који кроз спортске активности у својим клубовима негују вредности као што су: етика, фер-плеј и поштење, здравље, изузетна спортска достигнућа, карактер и образовање, радост и забава, тимски рад, посвећеност, поштовање правила и закона, поштовање себе и других, храброст, заједница, солидарност.

На територији општине Стара Пазова функционише 51. спортска организација у различитим спортским гранама: 9 фудбалских клубова, 6 одбојкашких клубова, 3 рукометна клуба, 7 кошаркашких клубова, 2 стонотениска клуба, 8 шаховских клубова, 4 карате клуба, 3 аеро клуба, 2 стрељачке дружине, рагби клуб, клуб дизача тегова, кик бокс клуб, атлетски клуб, гимнастички клуб и веслачко - кајакашки клуб, који такмичења спроводе у категоријама пионира, кадета, јуниора, сениора у женској и мушкој конкуренцији, као и два гранска савеза, општински фудбалски савез и кошаркашки савез.

Спортски савез општине Стара Пазова поред својих разноврсних, редовних активности увек придаје посебну пажњу и пружа одговарајућу подршку програмима и потребама који су намењени младима, а који афирмишу и популаришу спорт као важан чинилац људског развоја.

Спортски савез

За финансирање спортских организација издвајају се значајна финансијска средства и то за такмичења спортских клубова, oдржавање и коришћење спортских објеката. На територији општине има укупно 32 спортска терена (отвореног и затвореног типа).

Спортски савез је ангажован на реализацији школског, општинског, окружног, међуокружног и републичког такмичарског нивоа ученика основних и средњих школа по посебном плану Министарсва просвете и спорта. Такмичења се организују у 11 спортских дисциплина (стрељаштво, стони тенис, пливање, атлетика, гимнастика, кошарка, одбојка, рукомет, мали фудбал, крос РТС, смучање).

Важно је нагласити да спортске организације и удружења посебну бригу у спортским активностима посвећују најмлађима; односно да осигурају да систем такмичења узима у обзир посебне потребе деце у развоју и да даје могућности за градацију бављења спортом - од рекреативног до високо такмичарског (учешће млађих категорија на раним такмичењима).

Седиште: Бела зграда, трг др Зорана Ђинђића, 22300 Стара Пазова,
Телефон: 022/310-170 лок 204

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије