• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna dan opstine 2023 programi i ugodjaji za sve generacijeМесна заједница Стара Пазова као своју крсну славу обележава 02. август, дан Светог Илије и то деценијама уназад. Традиција је да се тог дана око истоименог храма у Старој Пазови окупе свечари и велики број грађана. 2018. године општинско руководство је одлучило да се заштитник свих грађана наше Општине, Старопазовчана – Свети Илија усвоји и као Дан општине Стара Пазова.

Раст локалне привреде, који је запажен и ван граница Србије, са титулом једне од најразвијенијих општина у Србији, побољшање стандарда грађана, ставили су нашу Општину у фокус јавности. Како је све ово постигнуто заједничким напорима локалне власти и грађана општине, одлучено је да се дани око Светог Илије предодреде за свечаности посвећене грађанима, пријатељима, сарадницима и институцијама које су допринеле да данас постанемо позитиван пример на свим пољима.

„Од 2012. године до данас тј. 2023. године у хроници наше Пазове, нарочито је забележен привредни раст, инфраструктурни напредак, уложили смо максималне напоре да на делу покажемо бригу о културном наслеђу, верским објектима, образовној и спортској инфраструктури, а све ради бољих услова за будућност, за децу, омладину, младе парове, једном речју за све наше грађане без прављења разлике на узраст и животну доб. Поносни на чињеницу да као наследници својих предака чувамо оно што нам је предато, али желимо да учинимо више и боље како би свима, од најмлађих до настаријих, побољшали квалитет живота у свим релеватним областима које дотичу свакодневне потребе појединца. У тако уређеној Пазови, која чува дух Срема, али истовремено прихвата и оно ововремено што је модерно и напредно желимо да живимо, да стварамо, желимо да угостимо и дочекамо пријатеље наше Општине, пријатеље из света и Европе, да им покажемо шта смо урадили, али и да од њих, који су можда бољи од нас у том послу или су већ прошли кроз тај процес развоја, добијемо пријатељски савет како да будемо ефикаснији, бољи, бржи... Прилика за овакве сусрете је свакако и Дан Општине, дан када се празнује и хришћански светитељ Илија Громовник“ , речи су првог човека старопазовачке општине, Ђорђа Радиновића о „Данима општине Стара Пазова“.

По традицији, 02. и 03. августа организовани су бесплатни концерти, поклон грађанима општине. На сцени постављеној на градском тргу, ове године многобројне Старопазовчане, али и бројне госте из околних места, забављали су Џенан Лончаревић и Марија Шерифовић, а као предгрупе, обе вечери локалне музичке групе су имале прилику да се презентују домаћој публици. Покровитељ манифестације је Општина Стара Пазова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије