• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna opstina ce u skladu sa utvrdjenim stetama na terenu obezbediti pomoc ugrozenimaНакон олујног невремена, нетипичне јачине за ово поднебље, које је територију општине Стара Пазова погодило прошле недеље, општински штаб за ванредне ситуације, предвођен председником општине Стара Пазова, Ђорђем Радиновићем, донео је одлуку да се на територији општине прогласи ванредна ситуација.

Штета од суперћелијске олује праћене јаким ударима ветра и већом количином падавина на објектима је велика, грађани се за помоћ могу јавити на општински број телефона: 022/311-999. Све комуналне службе су на терену и већ наредног дана уклоњена су стабла, грање и остаци црепова са улица. Ради се и на санирању оштећења на електромрежи, све кварове и штете на надземној електроенергетској мрежи грађани могу да пријаве на број телефона: 022/471-963.

Према информацијама из старопазовачког Дома здравља, ноћ након невремена у службу хитне помоћи примљено је петнаестак пацијената са лакшим повредама услед пада црепова, грања, ломљења стакала на аутомобилима и сл.

Председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Душанка Голубовић обишли су старопазовачки атар, који је претрпео велику штету услед невремена. Највећа штета је на усевима у Старим Бановцима према Новој Пазови, где су усеви сунцокрета скроз уништени, док је на неким парцелама ветар делимично оборио биљке сунцокрета и кукуруза.

Пластеници су такође покидани, а оштећене су у великој мери и повртарске културе. Душанка Голубовић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде је у разговору са ратарима истакла да представници Министарства обилазе све регионе захваћене олујним невременом и да је веома важно да са јединицима локалних самоуправа након сагледавања штете одреагују на адекватан начин. У Општини Стара Пазова је формирана Комисија за процену штете у пољопривреди.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије