• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna novi podvizi pazove van granica srbijeВишечлана делегација Општине Гази Баба из Северне Македоније боравила је у тродневној посети општини Стара Пазова од 13. до 15. децембра, што је резултирало потписивањем споразума две привредно компатибилне општине о међусобној сарадњи на свим пољима. Општинско руководство настоји да ствара добре односе са свим локалним самоуправама како у Србији тако и ван граница наше земље, а који су у интересу даљег развоја, унапређења привредног амбијента, примене проверених примера добре праксе и знања, а самим тим и бољег живота свих њених грађана, истакао је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, приликом пријема делегације.

"Циљ реализоване посете, циљ Србије и Северне Македоније, али и осталих земаља у региону, је да се што више упознамо, да успостављамо сарадње на пољима културе, спорта и што је најважније за грађане, успостављање привредне и економске сарадње. Кроз пројекат „Отворени Балкан“ као што знамо, отворене су границе, а самим тим и велике су могућности заједничких пројеката земаља обједињених у овом пројекту ка Европским фондовима."

Отворени Балкан је заједнички пројекат Србије, Албаније и Северне Македоније, направљен са идејом слободног протока роба и људи између држава чланица, а први човек ове скопске градске општине, Бобан Стефковски, истакао је да ове две општине и те како имају заједничких циљева те да је ово пријатељство само корак ка стварању боље будућности Македонаца и Срба, а следећи сусрет две општине биће сусрет њихових привредника.

Општина Стара Пазова пример је локалне самоуправе у којој је поред развоја привреде евидентан развој и свих осталих друштвених сфера. Гости из Северне Македоније имали су прилику током свог боравка да обиђу нека од већих постројења страних, али и домаћих компанија, које су управо због одлучности и ефикасности локалне самоуправе, за своје пословање одабрале неку од индустријских зона у општини Стара Пазова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије