• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna u cetvrtak 29 septembra pocinje 15 regionalni sajam privredeУ среду, 21. септембра у просторијама новоизграђенoг комплекса немачке компаније „MTU Maintenance“, водећег светског произвођача авио мотора и глобалног играча у авиоиндустрији, одржана је конференција за новинаре на којој је најављен овогодишњи, 15. по реду, Регионални сајам привреде. Општина Стара Пазова и Регионална привредна комора Сремског округа организују у четвртак, 29. и петак 30. септембра Регионални сајам привреде у простору Комплекса спортско-рекреативних базена између Старе и Нове Пазове.

Значај сајма овог карактера, као изузетне прилике за бројне пословне контакте и унапређење привредне сарадње предузећа и произвођача, истакао је у свом говору председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

„Захвални смо на чињеници да је компанија оваквог реномеа, какав ужива на светском нивоу МТУ, одлучила да послује и изгради постројење управо у нашој индустријској зони. Поред чињенице да ће захваљујући њима наша и овако развијена привреда кренути још јаче да се развија и шири, морам споменути и њихову помоћ на пољу образовања. Хвала вам и на гостопримству за најавну конференцију за предстојећи Сајам, јер заиста, не треба нам јача реклама, него ваша подршка и учешће на нашем Сајму привреде, који сваке године окупља све већи број како излагача, тако и посетилаца. Ми као општина постајемо полако лидер у региону, јер имамо најнижу стопу незапослености (мање од 3%) и сваким даном имамо све више привредних друштава и предузетничких радњи, које успешно послују, а последњих десет година постали смо центар и седиште пословања и водећим страним компанијама. Године 2013. у сталном радном односу било је око 9.400 грађана наше Општине, данас тај број износи близу 25.000 запослених, ми о овоме веома водимо рачуна, значајно је како за наш локални буџет, тако и за улагања у инфраструктуру што бољи живот самих грађана.“

На конференцији се обратио и генерални директор компаније „MTU Maintenance“, Рајнер Бекер, похваливши концепт Сајма на коме сваке године учествује велики број компанија и произвођача из разних области индустрије, уз посебно истицање чињенице да је Стара Пазова атрактивна дестинација за инвеститоре и идеално место за покретање и развијање бизниса.

Регионални сајам привреде биће отворен за све заинтересоване грађане, који ће бесплатно моћи да обиђу бројне штандове од 10 до 17 часова у четвртак, 29. септембра и у петак, 30. септембра. Свечано отварање Сајма предвиђено је за први дан са почетком у 11.00 часова, а у овогодишњем програмском делу посебну пажњу привлачи Сајам запошљавања, који ће бити одржан другог сајамског дана од 11.00 до 13.00 часова.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије