• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna opstina ugostila predstavnike svetske sahovske organizacijeОпштина Стара Пазова у суботу, 05. марта, угостила је представнике Светске шаховске федерације (ФИДЕ), представнике Шаховског савеза Србије и шахисте, учеснике „Гранд При 2022“ турнира, у Спортском центру Фудбалског савеза Србије. Други турнир ФИДЕ „Гранд При“ серије свечано је отворен почетком марта у Београду, у сали Дома гарде на Топчидеру, чиме је Србија постала епицентар шаховских дешавања. Међу гостима у Старој Пазови био је и Лукаш Турлеј, потпредседник ФИДЕ, који се захвалио председнику Општине Стара Пазова, Ђорђу Радиновићу, на дивном гесту и гостопримству.

Слободан дан на турниру, 16 шахиста, искористили су да обиђу терене и остале бројне садржаје Спортског центра ФСС, а председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, истакао је да је велика част бити домаћин шаховским велемајсторима из целог света, нагласио је да шах као спорт постаје све популарнији како у свету, тако и у нашој општини.

„Велика је част бити домаћин светским велемајсторима у шаху. Надам се да ћете данас уживати са нама у Спортском центру, а ми ћемо се потрудити да се осећате као код куће. Шах је данас све популарнији, све више деце и у нашим школама показује интересовање за овај умни спорт. Као што знате, наша општина је изнедрила и вашег репрезентативца, најбољег шахисту Србије, Александра Инђића. У свим насељима наше општине постоји по један шах клуб, а ми као локална самоуправа увек смо помагали и увек ћемо помагати и подржавати све спортове међу којима и шах“, изјавио је за медије председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Председник Шаховског савеза Србије, Драган Лазић, захвалио се председнику општине на квалитетно организованом дану за шахисте. Била је ово прилика и да се одиграју ревијални мечеви између шаховске репрезентације Србије и репрезентације ФИДЕ. Слободан дан за шахисте обележио је и ревијални фудбалски меч у којем су се играчи и организатори ФИДЕ Гранд Прија супротставили фудбалским ветеранима Црвене Звезде. Утакмица је завршена резултатом 4:4, пошто су ветерани Црвене Звезде пристали да уђу у “ФИДЕ тим” како би снаге биле уравнотежене.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије