• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna predsednik radinovic i u 2022 godini sve napore ulazemo za dalji razvoj opstine i sprovodjenje kljucnih kapitalnih infrastrukturnih investicijaПредседник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, одржао је у уторак, 28. децембра годишњу конференцију за новинаре, на којој је сумирао годину за нама и упознао јавност са неким од битнијих планова и инвестиција за 2022. годину. На почетку обраћања, захвалио се свим новинарима, на непристрасном и ажурном обавештавању јавности о свим активностима општинског руководства и пројектима који су реализовани.

Иако тешка, година за нама донела је пар важних привредних прекретница. Као најважнију, председник Радиновић је истакао одлуку да послује на територији наше општине и сам долазак светског гиганта, немачке компаније МТУ, која већ увелико гради објекат за производњу делова за авионске моторе. О значају доласка овако јаке и велике компаније, сведочи и чињеница да је у јулу месецу, на церемонији постављања камена темељца, присуствовао и председник Републике Србије, Александар Вучић са члановима Владе РС. Појачање старопазовачкој привреди у 2021. години, отварањем погона, учинили су и холандско – чешка компанија ЦТП као и домаћа компанија Трансфера. Председник Радиновић је најавио и изградњу фабрике за производњу аутоматских мењача у Новим Бановцима, немачког инвеститора, компаније ТДФ.

„Уз подршку Владе РС, 2021. године завршили смо комплетну реконструкцију пута Стари Бановци – Стара Пазова, у дужини од око 10км, реконструисали смо и пут Стара Пазова – Голубинци – Путинци у дужини од 12 км, који је више од пола века чекао на детаљну реконструкцију. Расписали смо и јавни позив за јавног партнера за реконструисање и изградњу пута Стари Бановци – Крњешевци, чиме бисмо покрили око 70 одсто главних локалних путних праваца“, истакао је председник Радиновић, одговарајући на питање о улагању у путну инфраструктуру.

Путни правац Стари Бановци – Крњешевци, који ће комплетно бити реконструисан у дужини од 30 км, општинска је инвестиција вредна 950 милиона динара. Потписивање уговора са извођачем радова очекује се у јануару 2022. године. Када се спомињало улагање у путну инфраструктуру, председник је најавио и скору санацију пута ка Љукову, заједно са Општином Инђија. Поред ових већих капиталних инвестиција, на територији општине у току су радови на рехабилитацији саобраћајница у улицама Бошка Бухе, Војвођанска и Др. Слободана Станковића у Новој Пазови.

„Почела је реконструкција водоводне мреже у Новој Пазови и у току је замена старе водоводне мреже у Белегишу после више од 50 година. Наставићемо са радовима на замени азбестних цеви на целој територији општине као и на изградњи канализационе мреже, што је комплексан посао, а ускоро се очекује и санација колектора између Старе и Нове Пазове, која мора да буде завршена у наредне две године.“

Од великог значаја за све грађане општине Стара Пазова, је изградња канализације у четири насеља, Старим и Новим Бановцима, Старој и Новој Пазови. У Старим Бановцима радови су започети у августу месецу, а завршетак радова се очекује у фебруару 2022. године. Урађено је 2,5км канализационе мреже. Поменути део мреже припада капиталном пројекту изградње којим ће се, захваљујући финансијској подршци Владе РС, а у сарадњи са институцијама из надлежних републичких и покрајинских ресора, обухватити на стотине километара нове канализационе мреже. Издвојено је 66 милиона динара за поменуте трасе, са погоном за пречишћавање отпадних вода.

Општина Стара Пазова је годинама уназад лидер у запошљавању. Статистика указује да је 2012. године на територији општине било запослено 9.500 становника, док данас тај број износи око 25.000 запослених грађана. Председник је нагласио да је раст огроман и евидентан.

Председник се на конференцији дотакао и осталих актуелних тема, истакао је веома развијен социјални програм и редовна давања ка овој категорији становника, а напоменуо је и да се много улагало и у области здравства, образовања, културе, спорта. Свим грађанима наше општине, али и свим грађанима Србије, честитао је предстојеће новогодишње и божићне празнике уз жељу да ћемо заједничким снагама и даље радити на побољшању живота свих грађана.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије