• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna konkretna podrska gradjanima u vidu uglja za ogrev stize na kucne adrese za 1700 porodicaДа са правом носи синоним општина солидарности, Стара Пазова доказала је и ове зиме обезбедивши за, грађане скромнијег имовинског статуса, бесплатан огрев. За око 1100 породица корисника социјалне помоћи и 600 породица из категорија самохраних родитеља, вишечланих породица те примаоца ниских пензија, општина је набавила 1700 тона најквалитетнијег угља за огрев, а у току је дистрибуција камионима на кућне адресе.

Јавна набавка, сходно Одлуци о социјалној заштити, спроведена је преко Центра за социјални рад и према изведеним подацима угроженог слоја становништва, преко исте, набављена је потребна количина угља. Подела угља увелико траје, а на адресе домаћинстава добиће га прво корисници социјалне помоћи, а одмах за њима и породице лошијег материјалног стања и самохрани родитељи.

„Ову акцију Општина Стара Пазова спроводи годинама уназад и држи континуитет у вођењу бриге о онима којима је ова врста помоћи најпотребнија. У односу на 2012/13. годину када смо и почели да набављамо и делимо угаљ само корисницима социјалне помоћи, данас је готово дуплиран број породица, које ће угаљ добити, јер смо проширили списак и на остале категорије угроженог становништва“, изјавио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, приликом обиласка многочлане породице из Старе Пазове, којој је данас допремљена помоћ у виду огрева.

Ову традицију, локална самоуправа ће наставити да негује и наредних година. Поред помоћи у виду угља, за децу из горе поменутих породица, набављени су новогодишњи пакетићи, који ће такође бити дељени наредних дана уочи предстојећих божићних и новогодишњих празника.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије