• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna pobratimili se opstina stara pazova i opstina miliciОпштина Стара Пазова и Општина Милићи из Републике Српске потписале су у петак, 10. децембра Споразум о братимљењу. Овим чином потписници, председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и начелник Општине Милићи, Марко Савић, сагласили су се да се братимљењем двеју општина и два народа, која су нераскидиво повезана духовним, родбинским, социјалним и културним везама, још више јачају везе српског народа са обе стране реке Дрине.

Намера је да се овим Споразумом о братимљењу створе услови за дубљу сарадњу како локалних самоуправа, тако и грађана у циљу оснаживања сарадњи све локалне средине, нарочито на нивоу културе, привреде, односно у свим сферама друштвеног живота.

„Општина Стара Пазова је позната по вишеструкој сарадњи, како са општинама у Срему и Србији, тако и ван граница наше земље. Задовољство је што смо и на овај начин потврдили постојећи однос наше две, сада братске, општине и што ћемо у годинама пред нама заједнички продубљивати и оснаживати везу истог народа које само физички раздваја река Дрина. Сведоци смо да постоји жива веза Милића и Пазове, о чему сведочи велики број суграђана, који су протеклих деценија овде дошли управо из тих крајева“, изјавио је први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић.

Челници ове две, од сада, братске општине, сложили су се и обавезали да ће пружати пуну подршку свим активностима и пројектима, који ће се родити између ове две средине, а братимљење ће бити промовисано управо кроз организовање различитих активности друштвених организација, привредних друштава, јавних установа на обострано задовољство и обострану корист.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије