• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna zahvaljujuci inicijativi opstinskog rukovodstva 430 najmladjih pazovcana imaju nova auto sedistaЈедан од корака, које Општина Стара Пазова предузима у циљу подршке родитељству, како би се на територији наше општине тренд повећања наталитета и даље наставио кретати узлазном путањом, јесте набавка и подела ауто седишта за наше најмлађе суграђане. Са овом мером подстицаја и помоћи родитељима, општинско руководство је кренуло почетком ове године, када је за прворођену децу у 2020. години, а чији родитељи имају стално пребивалиште у неком од насеља наше општине, подељено преко 250 најквалитетнијих и најсигурнијих ауто седишта.

Набавка и подела сигурносних седишта настављена је и за децу која су рођена у овој години, с тим што су услови проширени, па су тако осим за прворођену, седишта обезбеђена и за децу другог и трећег реда рођења. За децу која су рођена у периоду од 01. јануара до 30. априла 2021. године, путем јавног позива обезбеђено је 180 ауто седишта, а за децу која су рођена у мају месецу 36.

„Наш циљ је да се свако дете безбедно вози у саобраћају, да новац не представља препреку родитељима да набаве сигурно и одговарајуће ауто седиште за њихово дете. Ово је један од корака, које предузимамо да помогнемо кућном буџету родитеља, а самим тим и корак којим подстичемо младе да проширују своје породице, да у томе могу да рачунају на нашу помоћ. Са набавком и поделом бесплатних ауто седишта наставићемо и даље“, изјавио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, након што је јуче у Скупштинској сали поделио родитељима бесплатна ауто седишта намењена за децу рођену у мају месецу ове године.

Ауто седишта која набавља и дели Општина Стара Пазова за своје најмлађе суграђане су седишта марке Nania, припадају групи I, II, III за превоз деце тежине од 9 до 36 кг, поседују сертификат ECE R44, имају пет положаја наслона видно приказаних на седишту и располаже функцијом базе у два положаја поред пет основних положаја наслона. Савет за безбедност саобраћаја општине Стара Пазова, у складу са Програмом коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на подручју општине Стара Пазова наставиће и даље да спроводи овај програм у циљу унапређења безбедности свих учесника у саобраћају.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије