• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna regionalni sajam privrede u opstini stara pazova od 30 septembraОпштина Стара Пазова, водећа у Србији по развијености, броју предузећа, предузетника и запослених, отвориће наредних дана још двестотинак нових радних места, најављено је данас уочи почетка 14. Регионалног сајма привреде. Сајам ће бити одржан 30. септембра и 1. октобра у компкеслу спортско- рекреативног центра у Новој Пазови од 10 до 17 часова, а улаз је бесплатан.

„Пандемија корона вируса онемогућила нас је да одржимо Сајам прошле године, али ћемо у 2021. дати све од себе да ова манифестација има још већу видљивост и - као и увек - залагати се да предузетници буду заштићени, а да постепеним улагањем и развојем мале занатске радње постану велика предузећа“, поручио је председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Он је на данашњој конференцији за новинаре поводом отварања дводневног 14. Регионалног сајма привреде, нагласио да општина већ сада има 1.000 предузећа и 3.500 предузетника, међу којима су и познати светски светски брендови, укључујући и једну од најмлађих у индустријској зони Општине - немачку компанију „МТU Aero Engines AG“, која је и пријатељ овогодишњег Сајма. Такође је нагласио важност одржавања Сајма запошљавања који се одржава као пратећи део програма Сајама и на којем учествују реномиране компаније са територије општине Стара Пазова.

Директор Привредне коморе Срем Предраг Мујкић нагласио је да ће Сајам бити прилика не само да привредници представе своје производе, већ и да стекну контакте и успешно закључе нове пословне пројекте. Мујкић је подсетио да је Стара Пазова најразвијенија општина у Србији, истичући да је за седам месеци ове године остварена робна размена у вредности од чак 755 милиона евра.

Директорка сектора за људске ресурсе компаније „МTU“ Жаклина Теофиловић истакла је лидерство „МТU“ у производњи и одржавању авионских мотора на глобалном нивоу. „Од Кине, преко Канаде до Дубаија, ово је 16. фабрика „МTU“, а отварање у индустријскј зони Старе Пазове ће уједно значити и отварање 500 нових радних места, позиција оператера, инжењеринга и подршке. Авијација је дугрочни бизнис „МТU“, компаније која је позната и по томе што помаже развој локалних заједница“, поручила је Тефиловић.

Представник компаније „Intercrown Plastic“ захвалио је представницима општине на досадашњој сарадњи и позвао привреднике, предузетнике и све заинтересоване да посете Сајам.

Поводом почетка 14. Регионалног сајма привреде Протокол о сарадњи општине Стара Пазова и Привредне коморе Срема потписали председник Општине Ђорђе Радиновић и директор Привредне коморе Срем Предраг Мујкић.

Општинска управа Старе Пазове је, као додатну атракцију овогодишње привредне смотре, за посетиоце, излагаче и медије најавила организован превоз и разгледање отвореним двоспратним аутобусом. Циљ је да се вожњом кроз индустријску зону представе привредни потенцијали општине и туристички капацитети којима Стара Пазова располаже, а последњих година привлачи све већи број гостију.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије