• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna poklon auto sedista za novorodjencadРодитељима чија су деца рођена у периоду од 01. јануара до 30. априла ове године, а који су путем Јавног позива о додели бесплатних ауто седишта Савета за безбедност саобраћаја општине Стара Пазова, одабрани за доделу истих, данас је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић на градском тргу у Старој Пазови поделио нова ауто седишта, марке Наниа.

Ово је само један од корака који општинско руководство предузима у циљу подршке родитељству како би се на територији наше општине тренд повећања наталитета и даље наставио кретати узлазном путањом. Данас је подељено укупно 49 бесплатних ауто седишта, који припадају групи I, II, III за превоз деце тежине од 9 до 36 кг, поседују сертификат ЕЦЕ Р44 и имају пет положаја наслона видно приказаних на седишту. Поред услова да је дете рођено у прва четири месеца ове године, услов за конкурисање за добијање бесплатних ауто седишта био је и да један од родитеља има пребивалиште на територији општине Стара Пазова.

„Наставићемо и даље да делимо бесплатна ауто седишта за децу путем јавних позива, квартално ћемо вршити пресеке спискова новорођене деце на територији наше општине и сукцесивно додељивати ауто седишта, како нико не би чекао. Наш циљ је да се у наредним годинама свако дете безбедно вози у аутомобилима“, изјавио је за медије, након доделе ауто седишта, председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Претходних дана, ауто седишта су дељена и родитељима у Белегишу, Старим и Новим Бановцима, док је за петак, 10. септембар планирана додела седишта родитељима у Новој Пазови, Голубинцима и Војки. Овим Јавним позивом биће додељено укупно 137 бесплатних ауто седишта, а почетком ове године Општина Стара Пазова је такође путем Јавног позива доделила 230 аутоседишта за прворођену децу која су рођена у 2020. години.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије