• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna pune klupe djaka u novoj modernoj zgradi os vera miscevic u belegisuПочетак нове школске године за ученике Основне школе „Вера Мишчевић“ у Белегишу добиће посебно место у летопису ове установе, јер су ђаци са својим другарима у нове клупе сели у потпуно новом, савремено изграђеном објекту школе. Првог септембра, врата нове школе ученицима су отворили домаћин, председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, премијерка Србије, Ана Брнабић и министар просвете у Влади Републике Србије, Бранко Ружић, који су поводом почетка нове школске године и отварања новог објекта основне школе посетили Белегиш.

Након интонирања државне химне, премијерка је са председником Ђорђем Радиновићем и ресорним министром Бранком Ружићем најмлађим ученицима поделила поклоне, пожелела им пуно успеха и нагласила да је улагање у образовање један од приоритета Владе Србије. Пету годину заредом држава обнавља школе у целој Србији и од 2016. реконструисано је 177 школа у које је уложено више од 20 милијарди динара, поручила је овом приликом премијерка Ана Брнабић.

Заједничким учешћем Општина Стара Пазова и Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе РС уложили су значајна средства и ресурсе у нови објекат Основне школе „Вера Мишчевић“ у Белегишу, који се налази на месту некадашње школе која је била стара више деценија. Пораст наталитета и броја ђака у старопазовачким школама диктира и сталне потребе за радовима на образовним објектима за шта старопазовачко руководство и те како има слуха. Од ове школске године, ђаци из овог сремачког села наставу ће похађати у комплетно новоизграђеној згради школе у чију изградњу је издвојено око 4 милиона евра.

„Изградња нове зграде Основне школе "Вера Мишчевић" у Белегишу на темељима старе која је била неусловна и небезбедна за децу, почела је у октобру 2019. године. Сви смо нестрпљиво чекали ново здање, које има скоро 3000 метара квадратних и ово је за све велики дан. Ове школске године у белегишку школу уписано је 25 ђака првака, а у новоизграђеној згради наставу ће пратити укупно 225 ученика. За нашу децу и будуће нараштаје ми никада нећемо штедети, ово је инвестиција која ће трајати деценијама, инвестиција усмерена на бесплатно школовање наших све успешнијих ђака“, нагласио је први човек старопазовачке Општине, Ђорђе Радиновић, приликом отварања новоизграђене школе у Белегишу.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије