• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna od 2013 do danas opstina nagradila oko najboljih 90 pazovackih ucenika putovanjem na krfКако је епидемиолошка ситуација ове године дозволила путовања на грчко приморје, Општина Стара Пазова није заборавила најуспешније ученике основних школа. И ове године уз сарадњу са Патријаршијом Српске Православне цркве, четрнаест најбољих ђака (7 из прошле и 7 из ове школске године) отпутоваће на грчко острво Крф крајем августа месеца у оквиру пројекта „Стопама наших предака“.

Деца из старопазовачке Општине, коју су по оствареним резтултатима бирала, наставничка већа основних школа, придружиће се групи од око 50-ак талентованих ученика из наше земље, Републике Српске и Црне Горе.

„Стопама наших предака“ је јединствени концептуални пројекат који кроз рад са талентованом децом, на едукативан и практичан начин обрађује тему традиције, језика, писма и културе, са посебним освртом на истoријски период Првог светског рата и боравак наше војске и народа на острву Крфу од 1916. до 1918. године. Пројекат води и реализује званично гласило СПЦ за децу „Светосавско звонце“ од 2012. године.

„Награда деци боравком на Крфу има за циљ да се, оваквим гестом, пошаље порука да се препознаје залагање и рад вредних ученика, као позитиван пример у друштву и међу младима, као вид улагања у будућност и у генерације које ће ускоро бити важан фактор друштва у целини“, истакао је председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић на јуче одржаном састанку са награђеним ђацима и њиховим родитељима.

Током трајања пројекта деца су смештена у дечијем кампу. Концепт је такав да се једног дана програм одвија у кампу (радионице, историјски биоскоп, музичке и позоришне вечери, спортске активности, квизови), а сваки други се негде иде у обилазак културно - историјских споменика и спроводе се акције обнове и чишћења постојећих и постављање нових спомен обележја везаних за догађаје из Првог светског рата и живота и рада наше државе, војске и народа. Програм двонедељног боравка деце у кампу на Крфу објаснио је представник Патријаршије СПЦ, Димитрије Стикић.

Деца за време свог боравка свакодневно обилазе најлепше плаже острва Крф као што су: Агиос Гордиос, Сидари, Касиопи, Алати, Барбати, Гувија, Глифада. Живот у кампу има породични дух и сви воде рачуна о кућном реду и имају конкретна задужења током боравка. Сво време у кампу су присутни доктор, педагог и читав стручни тим, који је на располагању деци 24 сата. Раније генерације награђиваних ђака говоре како су на овом путовању стекли нове пријатеље и здраве животне навике током незаборавног доживљаја, какав је био боравак на Крфу.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије