• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna svecano otvorena manifestacija dani opstine stara pazovaУ недељу, 01. августа на градском тргу у центру Старе Пазове, свечано је отворена дводневна манифестација „Дани општине Стара Пазова 2021.“, којом се ове године обележава 60 година од доношења закона по којем је укинут срез и формирана Општина Стара Пазова.

Манифестацију, коју је синоћ посетило више стотина грађана, је свечано отворио председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, подсетивши да је за обележавање Дана општине узет дан вишедеценијске славе места Стара Пазова, Свети Илија.

„2018. године одлучили смо да Општина Стара Пазова заслужује да има манифестацију типа Дана општине, због свога све већег привредног развоја и заузимања све боље позиције међу развијеним градовима у Србији. Дан Светог Илије смо одабрали јер је то традиционална слава Месне заједнице Стара Пазова, становници не само Старе Пазове, него и других места су навикли да тих дана Стара Пазова буде пуна туриста, бројних концерата, културно – уметничких програма, шарених штандова и разних занимација за све узрасте.“, изјавио је домаћин, господин Ђорђе Радиновић, након свечаног отварања манифестације за бројне медијске куће.

За централно место дешавања одабран је градски трг, довољно комотан да прими заиста велики број посетилаца. Ове године, у складу са епидемијским мерама, осмишљен је скроман, али веома садржајан програм. Културни део програма манифестације је осмишљен као „Пазовачки корзо“ који ће на једном месту промовисати гастрономију и историју једне од привредно најразвијенијих општина у Србији. „Пазовачки корзо“ који ће приказати дух старих времена на модеран начин, посетиоцима ће дати прилику да виде како је вечерње шеталиште (корзо) у Старој Пазови изгледало некад, како су се облачили грађани, шта се и о чему причало на корзоу. Историјски артефакти показују да је Стара Пазова и тада (шездесете године прошлог века) била изузетно модерна и напредна општина, што ће кроз реконструкцију прича сви посетиоци манифестације моћи да виде.

Музички део прве вечери је представио углавном локалне музичке саставе и уметнике. Наступили су етно певачка група „Колевка“, градски тамбурашки оркестар и бендови „Лаки кеш“ и „Акустична соба“. Друго вече наступили су „Акустик трио“, Ђорђе Чавић, вокални солиста и „Апсолутно романтично“ бенд.

Други део манифестације, Свечана вечера, испланирана је као нека врста састанка у непословној атмосфери, како би општинско руководство са бројним званицама из братских и пријатељских општина и градова, привредницима и представницима високих државних институција размењивали искуства, причали о инвестицијама, пројектима, проблемима са којима се сусрећу у свакодневном раду и сл.

„Оно што мене као председника Општине посебно чини поносним јесте што је наша општина постала пример добре праксе када је у питању привредни развој, али и решавање социјалних проблема, кроз стамбено збрињавање најугроженијих грађана. Управо због тога бројне општине и градови како из Србије, тако и из региона, желе да се побратиме са нама, како би им пренели своја позитивна искуства из ових области. И ове године имамо велики одзив гостију на свечаној вечери и веома ми је драго што ћемо се поново дружити, јер смо прошлу годину некако изгубили због пандемије корона вируса.“, подвукао је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Ове године посетиоци могу да уживају у разгледању шареноликих штандова и дегустацији локалних гастрономских специјалитета, а уз то да уживају у угодној музици од 18:00 до 24:00 часа.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије