• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna uruceni ugovori za dodelu paketa gradjevinskog materijala za 29 izbeglickih porodica sa teritorije opstine stara pazovaРепублика Србија је током деведесетих година прошлог века, услед распада бивше СФРЈ, пружила уточиште за близу 618.000 избеглица из Босне и Херцеговине и Хрватске. Општину Стара Пазова за свој нови дом, у вихору грађанског рата, одабрало је више од 30.000 избеглица. Све ове године општинско руководство је на плански начин, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције, стамбено збрињавало најугроженије избегличке породице.

Управо са циљем да се грађанима наше општине, који још увек имају статус избегличких лица, што више помогне у решавању стамбеног питања, Општина Стара Пазова активно прати и учествује у свим пројектима републичког Комесаријата. Данас су у оквиру потпројекта 9, Регионалног стамбеног програма, уручени Уговори о додели пакета грађевинског материјала (максимална вредност једног пакета је 9.000 евра, а минимална 4.500 евра) за 29 избегличких породица, које имају пребивалиште на територији наше општине.

„Поносни смо на све што смо урадили да помогнемо овим породицама када им је било најтеже како би остали на територији наше општине. Они су својом енергијом и вредним радом обогатили нашу средину. До сада смо учествовали у бројним пројектима, који су за циљ имали стамбено збрињавање избеглица, за изградње монтажних кућа, станова, доделу грађевинског материјала, куповину сеоских домаћинстава... Наставићемо и даље да се боримо да сви грађани општине Стара Пазова живе боље, као привредно развијена општина трудићемо се да социјални програм подигнемо на највиши ниво“, истакао је oбраћајући се медијима, након доделе уговора, први човек старопазовачке општине, Ђорђе Радиновић.

Догађају, који је одржан у скупштинкој сали, уз поштовање свих епидемиолошких мера, су присуствовали и заменица комесара за избеглице и миграције РС, Светлана Велимировић, програм менаџерка Делегације Европске уније у Србији, Бригит Кухар, представница Мисије ОЕБС-а у Србији, Ружица Банда, као и директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, Душан Ковачевић.

Регионални стамбени програм заједнички је вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна, стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону. Спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије