• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna novcane nagrade studentima romske nacionalnosti u znak zahvalnosti za marljivost u ucenjuОпштина Стара Пазова са великом пажњом сваке године спроведе више различитих активности како би се адекватно обележио 8. април - Светски дан Рома.

Да ромска заједница заузима посебно место када је у питању брига старопазовачке локалне самоуправе, наконкретније сведочи и чињеница да је на десетине ромских породица, половином 2019. године, добило свој кров над главом у новоизграђеном насељу у Фрушкогорској улици у Старој Пазови. Oво је само једна од мера подршке, које се у континуитету годинама уназад спроводе, али је свакако највидљивија.

И за овогодишњи празник, када се свуда у свету говори о Ромима и њиховој активној инклузији у друштво, организован је пријем Рома студената код председника Општине Ђорђа Радиновића.

Овом приликом укупно 10 студената ромске националности, иначе седам студенткиња и три студента, са територије општине Стара Пазова, награђени су новчано од Општине.

„Наша Општина се са правом може поносити на вас, јер спадамо међу локалне самоуправе са највише младих људи који ускоро стичу звање академских грађана. Добро је да се све више ученика, припадника ромске заједнице, интересује да стекне високо образовање, јер је то сигуран пут у интеграцију у друштво, оспособљавање за равноправно учешће у животу и раду заједнице чији сте неодвојив део. Желим вам пуно успеха у даљем школовању и радујем се што ћемо, као локална самоуправа, ускоро имати прилику да вас подржимо и око првих запослења, јер је могућност самосталног зарађивања и стварања добрих услова за себе и своју породицу за сваког човека најважнији тренутак у животу“, поручио је у разговору са студентима председник Радиновић.

Да подсетимо, старопазовачка локална самоуправа спроводи низ подстицајних мера за ученике и студенте попут: регресирања превоза за све средњошколце и студенте (са територије Општине 80%, а остале школе ван територије Општине 40%). За најбоље студенте се сваке године реализује Конкурс за студенте са просеком оцена преко оцене 9 (састоји се у додели једнократне новчане награде од око 60.000 динара по студенту) итд.

Овај гест мотивисања студената Рома, који је иницирао председник Ђорђе Радиновић представља жељу да се награди труд и марљивост, који ови студенти улажу у своје образовање, а наша Општина је, за сада, прва у Србији која је реализовала овакав вид подстицаја.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије