• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna u mestima golubinci vojka nova pazova i u belegisu podeljena poklon auto sedista za decu do petka opstina urucuje ukupno 230 sedistaОпштина Стара Пазова, у циљу унапређења безбедности саобраћаја на путевима, као и безбедности путника у моторизованим возилима, са општинским Саветом за безбедност саобраћаја, уз подршку првог човека старопазовачке локалне самоуправе Ђорђа Радиновића, спровела је набавку ауто седишта за сву проворођену децу у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2020 године. У складу са поменутом акцијом у току је подела 230 ауто-седишта родитељима деце, чиме се подстиче брига о безбедности намлађих путника, и подиже свест родитеља и старатеља о неопходним мерама безбедности свих учесника у саобраћају.

Према техничкој спецификацији ауто-седишта која се поклањају родитељима ће служити за превоз деце од 9 до 36 килограма. У складу са епидемилошким мерама локална самоуправа заједно са Саветом за безбедност саобраћаја је организовала поделу по местима старопазовачке Општине појединачно.

Родитељима из Нове Пазове ауто-седишта је уручио председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић. Иако је био протекле године расписан Јавни позив за доделу бесплатних ауто седишта, локална самоуправа је обезбедила седишта за све прворођене бебе у протеклој години, без обзира да ли су сви родитељи учествовали на конкурсу.

„Показатељ да смо овом акцијом на адекватан начин помогли родитељима у једној битној ставци по кућни буџет, је одушевљење које смо овом акцијом изазвали код родитеља. С тим у вези желим да најавим да ћемо и у наредној години, поред осталих активности усмерених на безбедност и подизање свести учесника у саобраћају, наставити са набавком и поделом ауто-седишта родитељима са намером да условима за доделу обухватимо свако новорођенче на територији наше Општине“, поручио је, приликом доделе поклон седишта за децу, председник Ђорђе Радиновић.

У четвртак, 8. априла и у петак, 9. априла седишта ће бити уручивана родитељима из Старих и Нових Бановаца, као и родитељима из Старе Пазове.

Да подсетимо, задаци општинског Савета за бебедност саобраћаја су да спроводи активности које се односе на подизање свести код учесника у саобраћају, пре свега код најугроженијих категорија као што су ђаци, адолесценти, мотористи и бициклисти. Обезбеђена су средства која ће бити усмерена на уређење зона школа, пешачких прелаза, изградњу саобраћајних полигона за децу, набавка заштитне опреме за бициклисте и мопедисте, као и пољопривреднике.

Такође, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Савет ће организује бројне трибине и едукације средњошколаца, али и најмлађих учесника у саобраћају кроз пројекат Пажљивкова смотра.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије