• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna i stara pazova medju 31 opstinom u saradnji sa ministarstvom u akciji za cisti vazduh1Општина Стара Пазова годинама уназад, у сарадњи са ЈКП „Чистоћа“, самостално спроводи акције озелењавања површина и садње садница у свим местима, са примарним циљем доприноса екологији и очувању животне средине, као и естетског уређења окружења у сваком насељу. Као наставак поменутих активности председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић је ове недеље у Министарству заштите животне средине потписао уговор, нашавши се међу 30 локалних самоуправа, на основу којих ће ресорно министарство доделити средства за пројекте пошумљавања, као и замену дотрајалих котларница и ложишта у домаћинствима котловима на еколошки прихватљивије енергенте.

Честитајући свиом пристуним општинама на брзој и ефикасној припреми добрих пројеката Министарка госпођа Ирена Вујовић је најавила да је у питању први део планираних уговора за чистији ваздух и да се наставак ових активности планира и у наредном периоду.

„Желим свима да вам честитам на успешно припремљеним пројектима. И ми смо, са наше стране, пожурили са спровођењем конкурса и зато сам вас данас позвала, да бисмо могли што пре да потпишемо уговоре, да вам одмах пребацимо средства и да што пре почнете да радите. Волела бих да ускоро обиђем ваше локалне самоуправе да видимо заједно како напредују радови“, рекла је министарка Вујовић, а потом позвала све градове и општине да прате конкурсе које објављује Министарство заштите животне средине, да се пријављују и користе могућност да поправе квалитет ваздуха уз подршку државе. „У наредном периоду планирамо да распишемо конкурс за суфинансирање еко паркова“, поручила је Вујовић.

„Што се тиче наше Општине ми у просеку сваке године самостално засадимо и одржавамо на хиљаде садница равномерно распоређујући их на терену и насељима Општине где је потребно. Радујемо се сезони која долази, јер имамо доста планова које желимо да спроведемо како би још квалитетније, путем озелењавања, уредили нашу Општину, а од посебног значаја су овакви подстицаји, који нам овог пута стижу од ресорног министарства и зато смо посебно захвални министарки Ирени Вујовић и држави која, као и увек до сада, препознаје потребе локалних самоуправа. Као и до сада, конкурисаћемо на све доступне републичке и покрајинске конкурсе и за ту сврху припремити адекватне пројекте, како би освојили, за нашу општину, драгоцена средства“, поручио је приликом потписивања уговора председник општине Стара пазова Ђорђе Радиновић.

Министарка Вујовић потписала је овом приликом уговоре за чистији ваздух у 31 граду и општини и истакла да ће укупно укључити 72 општине и града, за које је Министарство кроз три конкурса определило укупно 400 милиона динара.

Министарство заштите животне средине расписало је почетком године три конкурса којима је циљ унапређење квалитета ваздуха. Према коначним ранг листама, на конкурсу за пошумљавање опредељен је укупан износ од 100 милиона динара за 38 локалних самоуправа, док је 100 милиона динара опредељено и за замену котларница у домаћинствима у 10 локалних самоуправа. По конкурсу за замену котларница, опредељено је 200 милиона динара за пројекте у 24 града и општинe.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије