• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna medjunarodni dan seoskih zena obelezen u novim banovcimaУ Новим Бановцима, поводом Међународног дана сеоских жена, боравио је данас Зоран Ђорђевић, министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања и том приликом се упознао са радом Удружење жена "Мимоза" Нови Бановци. Министра Ђорђевића дочекао је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова са својим сарадницима, као и представнице овог удружења.

Министар Ђорђевић је овом приликом нагласио да је оснаживање жена веома важно за рад његовог министарства и да је то један од разлога данашње посете нагласивши значај улоге жена, које раде и живе на селу и које привређују на свој начин. „Економско оснаживање жена је важно као сегмент, као брига државе и подстицај њиховог останка на селу. Ми као министарство сваке године одвајамо средства за економско оснаживање жена, то смо радили и ове године и свакако то ћемо чинити и убудуће. Важно је да напоменем да смо у фази израде Закона о социјалном предузетништву, који ће омогућити да се посветимо управо овој теми."

Најављујући поменути закон министар је истакао да је доношење таквог закона управо најбољи начин борбе против дискриминације и борбе за родну равноправност.

Обраћајући се присутнима председник општине Ђорђе Радиновић је рекао да је на овој територији активно 10 Удружења жена, које локална самоуправа активно помаже и подржава. „Наша локална самоуправа годинама уназад значајно помаже свим удружењима која функционишу и својим радом доприносе квалитету садржаја када је живот наших грађана у питању. Међу њима су и свакако удружења жена, која вредно раде и данас смо видели само део тога што својим трудом и радом стварају. Међу суграђанима наше Општине имамо и жене које су у привреди, неке до њих су и власнице пољопривредних газдинстава, неке су активне у угоститељству и туризму и мислимо да смо, узевши у обзир чињеницу да међу запосленима у локалној самоуправи имамо и велики број жена, добар пример како се поштује и како се треба неговати и поштовати равноправност и подједнака ангажованост и заступљеност оба пола."

Чланице Удружења жена „Мимоза“ Нови Бановци су овом приликом изложиле своје ручне радове, домаће производе, рукотворине посвећене очување традиције Срема, а ово је била и прилика да представе и своје хуманитарне активности, чиме показују значај свог постојања и деловања на територији старопазовачке Општине.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије