• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna kontinuirana ulaganja u infrastrukturu rekonstrukcija putnog pravca stara pazova stari banovciЈедна од највећих инфраструктурних инвестиција у 2019. години, која се спроводи на територији општине Стара Пазова је реконструкција путног правца Стари Бановци – Стара Пазова, која је, због своје сложености, рађена из више фаза. Овај пројекат обухвата дужину већу од 10км региналног пута и подразумева потез од раскрснице улица Миленка Певца и Здравка Јекића у Старим Бановцима до центра у Старој Пазови.

У првим фазама протеклих сезона, у оквиру поменутог путног правца, рађене су комплетне реконструкције улица Светосавска и Вука Караџића у Старој Пазови, затим су изграђене кружне раскрснице на улазу у насеље Стара Пазова и на искључењу са ауто-пута Е-75, а затим је новим асфалтом повезан цео правац од улаза у насеље Стара Пазова до ауто-пута уз изградњу кружне раскрснице код скретања за Спортски центар ФСС-а.

Актуелни радови обухватају реконструкцију и изградњу пута од поменуте раскрснице у Старим Бановцима па до кружног тока на искључењу са ауто-пута, што обухвата дужину од 5,6км путног правца. О значају ове инвестиције, којом се побољшава веза између свих насеља у Подунављу и централног места Општине Стара Пазова, говори и чињеница да се овај подухват детаљне реконструкције реализује први пут након неколико деценија. У практичном смислу ради се о потпуно новом путу.

Радове који се спроводе на овој деоници недавно су обишли председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и помоћник председника Општине, Маја Грбић. “Ово је само једна у низу инфраструктурних инвестиција, које у континуитету спроводимо. Пут на коме се сада налазимо ће бити проширен, у односу на претходни за 60цм, што је и пожељно због велике фреквентности саобраћаја. У периоду пред нама, настављамо са уређењим свих путева који повезују насеља у старопазовачкој Општини. Следећи у плану за реконструкцију је путни правац Стара Пазова – Крњешевци, затим Војка - Стари Бановци, уређење пута Нова Пазова – Бусије, и друге“, закључио је председник Радиновић.

Због радова, саобраћај на овој деоници је успорен, па је грађанима упућен апел да се корисни алтернативни пут од кружног тока поред пазовачких базена до Старих Бановаца.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије