• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna tradicionalna podrska opstine manjim preduzetnickim radnjamaГодинама уназад, на иницијативу руководства, Општина Стара Пазова у циљу подршке предузетницима, опредељује бесповратна средства за развој предузетништва микро и малих правних лица. И ове године, старопазовачка локална самоуправа, определила је пет милиона динара подршке, намењених искључиво за набавку нове или половне опреме и машина, специјализованих алата, репроматеријала и сировина, а тим поводом након спроведеног Конкурса и процедуре са изабраним лицима су потписани Уговори.

Циљеви овог вида општинске помоћи предузетницима су јачање конкурентности, унапређење технолошких процеса, производа и услуга, повећање вредности и обима промета, смањење трошкова финансирања производне опреме и репроматеријала.

Општина Стара Пазова је са програмом подршке кренула 2013. године и првобитним програмом је било обухваћено мање корисника, који овим путем улажу у развој свог пословања. Пошто је тенденција да интересовање за овај вид подршке међу предузетницима расте, већ другу годину заредом локална самоуправа има повећан број предузетника којима се средства додељују, а расте и број предузетничких делатности које сваке године учествују на конкурсу.

„Са вас 100 предузетника, који сте данас на име додељених средстава овде потписали уговоре са вашом Општином, направили смо важан корак са циљем да помогнемо у напорима да опстанете и останете успешни у делатности којом се бавите. Наше жеље су да повећамо средства за свакога ко се обрати на овај конкурс и томе и тежимо да спроведемо у дело током наредне буџетске године. Желимо вам пуно нових пословних успеха у даљем пословању“, поручио је присутнима председник Општине Ђорђе Радиновић.

Марина Савић, помоћник председника Општине за економски развој: “Драго нам је да смо успели да нађемо инструмент за подршку предузетницима, без обзира што смо, као Општина увршетни у прву групу по развијености на територији Републике Србије. Поменути статус нам у знатној мери ограничава субвенције, које би иначе били у прилици да дајемо привредницима и предузетницима, али се трудимо да на томе не остане применом оваквих модела подршке“.

Имајући у виду да окосницу привреде Стара Пазова чине мала и средња предузећа, Општина Стара Пазова оваквим програмом на симболичан начин доприноси даљем развоју, али и показује да размишља о предузетницима и тиме их препознаје као битан ресурс привреде.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије