• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna u cetvrtak 2609 na bazenima u novoj pazovi pocinje 13 regionalni sajam privredeОпштина Стара Пазова и Регионална привредна комора Сремског округа организују 13. Регионални сајам привреде, који ће бити одржан у простору Kомплекса спортско-рекреативних базена у Новој Пазови у четвртак, 26. и петак, 27. септембра 2019. године, саопштено је данас на конференцији за новинаре.

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић указао је да та општина "деценијама уназад препознатљива као привредно развијена средина, где су из малих занатских радњи до данас израсле велике успешне компаније".

"Данас на територији општине послује више од 1.000 предузећа и више од 3.000 самосталних радњи, с тим што овде послује и више од 100 страних компанија", рекао је председник Општине Ђорђе Радиновић, а затим закључио: "Сајам је утолико значајнији, не само због привредника који излажу, већ и због гостију, који ће доћи да се увере шта све привреда из наше Општине нуди".

Он је нагласио да је сајам попримио међународни карактер јер има доста излагача из региона, али и да ће бити и гостију из европских земаља. "То је за нас веома значајно и показује да се општина Стара Пазова привредно веома развила", рекао је Радиновић.

Директор ПKС Регионалне привредне коморе Сремска Митровица Предраг Мујкић и директор компанијe InterCrown-Plastic Јован Јанковић указали су на добру сарадњу са Општином Стара Пазова, нагласивиши да је узајамно разумевање изузетно важно и за развој локалне привреде, али и привреде Србије у целини.

На данашњој конференцији потписан је Протокол о сарадњи Општине Стара Пазова и Регионалне привредне коморе Сремска Митровица којим су дефинисане међусобне обавезе у оквиру реализације овогодишњег 13. Регионалног сајма привреде.

На сајму ће свој производни програм и своје услуге представити привредници из области металне и пластична галантерија, прераде дрвета, хемијске индустрије, ИТ опреме, грађевинарства, текстила, обуће, прехрамбене индустрије, механизације, пољопривреде, туризма и угоститељства.

Последњих неколико година Општина подстиче, развија и промовише све своје постојеће туристичке потенцијале, посебно оне у вези са реком Дунав и њеним природним богатствима, а очекује се да ће се, кроз манифестације, активни и гастрономски туризам и кроз предстојећи Сајам, помоћи да се расположиви капацитети још ефикасније употребе у наредном периоду.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије