• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna u staroj pazovi odrzana obuka novi pristupi i metodologije u upravljanju javnom imovinomИзградња капацитета у области управљања јавном имовином запослених у општинама Стара Пазова и Рума, једна је од активности која ће се реализовати кроз пројекат „Интегрисани приступ управљању јавном својином у општинама Стара Пазова и Рума” у оквиру грант шеме програма Exchange 5.

У оквиру обуке "Нови приступи и методологије у управљању јавном имовином" која је одржана 30. августа 2019. године, у просторијама Општинске управе у Старој Пазови, 13 службеника имало је прилику да унапреде своја знања о најважнијим законским оквирима у области уписа права јавне својине ЈЛС, примерима добре праксе управљања општинском имовином у Србији и у региону, као и о обавезним подацима евиденције јавне имовине.

Посебна пажња посвећена је примерима добре праксе у организацији теренског пописа општинске имовине и базе података јавне имовине ЈЛС.

Обука одржана у Старој Пазови, друга је од шест планираних обука које ће бити организоване за општинске службенике у Старој Пазови и Руми у оквиру овог пројекта, који има за циљ да допринесе унапређењу локалне економије путем интегрисаног управљања јавном својином у општинама Стара Пазови и Рума.

Пројекат се реализује у оквиру Програма Exchange 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU).

Програм Exchange 5 је намењен градовима и општинама у Србији, као подршка за ефикасно управљање имовином и подршка у стратешком планирању и програмском буџетирању. Главни модалитети подршке су додељивање средстава градовима и општинама путем грант шеме и техничка помоћ.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије