• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna rukovodstvo staropazovacke opstine zahvaljujuci modelu sufinansiranja stvorilo mogucnost za ulaganja u dodatne infrastrukturne projekte po mestimaРуководство Општине Стара Пазова је и у 2019. години години, у циљу подизања квалитета живота грађана, наставило инвестициони циклус у побољшање инфраструктуре по свим местима. За насеље Нова Пазова локална самоуправа је буџетом планирала неколико важних инвестиција у инфраструктурне пројекте, које се пре свега односе на делове насеља са проблемима фекалне и кишне канализације, као и делове насеља где је неопходно заменити застареле азбестне водоводне цеви.

Након десетине пројеката, које је Општина реализовала по моделу суфинансирања са републичким и покрајинским институцијама, што се показало као изузетно добра пракса јер се са мање директних буџетских средстава постиже већи број инвестиција, 31. маја председник Ђорђе Радиновић је у Бечеју потписао уговоре о суфинансирању три пројекта, са покрајинским секретaром за пољопривреду, водопривреду и шумарство Др Вуком Радојевићем.

Наиме, на овогодишњем Конкурсу о додели бесповратних средстава за изградњу, санацију и реконструкцију водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације на територији АП Војводине, старопазовачка Општина је конкурисала са већ припремљеним пројектима и у складу са унапред извршеним админинстративним припремама освојила део средстава, која ће бити од великог значаја за планирана улагања.

Поменута три пројекта су намењени: реконструкцији водовода у улици Војводе Путника у Новој Пазови, извођењу радова на секундарној мрежи канализације са кућним прикључцима у Пинкијевој улици, Војвођанској улици и улици Пољски пут, и идејног пројекта реконструкције водовода у улици Војводе Путника у Новој Пазови.

„Овај вид подршке према локалним самоуправама, су нама од великог значаја, јер су oви пројекти обимни и захтевни за реализацију и финансирање. Ми смо као локална самоуправа буџетски у 2019. годину уврстили ове инвестиције, а са подршком Покрајинског секретаријата добијамо могућност да остала буџетска средства распоредимо на неке друге пројекте. Заједничким улагањима извршићемо замену азбестних водоводних цеви на критичним деловима улица у Новој Пазови, као и изградњу канализације према пројекту тј. где је најхитније. Потписани уговори за нас су веома вредни и износе око 40 милиона динара, тачније толико износи део средстава које финансира Покрајина, а приближно толики износ се издваја и из буџета наше Општине“, поручио је председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић поводом свечаног уручења поменутих уговора.

Према изјави Вука Радојевића, покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство „за непуне три године, уложено је заједно са локалним самоуправама преко 2,1 мијиларде динара у водоводну и канализациону мрежу“. Он је нагласио да је у поменуте три године остварено око 140 пројеката који су „или реализовани или у процесу реализације, што значи да је по локалној самоуправи у просеку три пројекта, која су финансирана од стране покрајинске Владе преко покрајинског секретаријата за пољопривреду“.

Уговори су потписани на градилишту реконструкције велике црпне станице у Бечеју, чије радове финансира покрајински секретаријат у оквиру прошлог конкурса. Потписивањем уговора, Општина Стара Пазова наставља са добром праксом комбинованог суфинансирања

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије