• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-poseta-ministarke-kulture-republike-slovacke-opstini-stara-pazova-i-skud-janko-cmelikOпштина Стара Пазова је јуче у просторијама Словачког народног дома у Старој Пазови, угостила делегацију Министарства културе Републике Словачке, која је боравила у тродневној радној посети Србији. Делегацију је предводила Љубица Лашакова, министарка културе Републике Словачке са сарадницима, а међу гостима наше Општине су били и представници дипломатског кора – амбасаде Словачке у Београду Њ.Е. Дагмар Репчекова са својим замеником Игором Венцелом.

Министарка Лашакова је пре доласка у Стару Пазову била у посети Општини Kовачица. Пријем у Словачком културно – уметничком друштву „херој Јанко Чмелик“, је почео обраћањем Љибушке Лакатош, председнице СKУД-а „Х.Ј.Чмелик“ и НССНМ, да би се потом обратили и представници локалне самоуправе – председник СО Стара Пазова Горан Јовић и представници културног живота и словачких институција у нашој Општини.

Гостима су предочени историја и културни потенцијали, дела успешних локалних уметника, суживот два народа, након чега је уприличена проба фолклора најмлађих, деце пазовачких Словака. Делегација је и обишла и просторије овог културног здања.

"За ова два дана мог боравка увидела сам, да наслеђе наших предака, који су се настанили на ове престоре пре 250 година, живи и данас. Често имам утисак да ни ми у Словачкој не негујемо традицију, песме, везове и позориште у таквом облику као што је то случај овде", изјавила је Лашакова.

Циљ тродневне посете министарке културе Републике Словачке је проширење сарадње у области културе и подршка Републике Словачке очувању културе Словака, који живе у Србији, те је у том правцу и договорена конкретна размена културних програма.

Сарадња са Словачком је веома значајна за старопазовачку Општину, али и на нивоу две државе, оценили су учесници разговора, а Лашакова ће имати и званичне разговоре са покрајинским руководством у Новом Саду, где ће посетити и просторије Савета СНМ.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије