• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-od-opstine-jos-jedno-novo-sanitetsko-vozilo-sa-opremom-za-zivotno-ugrozeneДом здравља „Др Ј.Ј. Змај“ од недавно има на располагању још једно ново санитетско возило опремљено најсавременијом опремом за превоз животно угрожених пацијената. Кључ новог возила примила је, из руке председника Општине Стара Пазова, в.д. директорка установе др Снежана Табаковић, а возило ће бити на услузи свим грађанима Општине укључујући амбуланте по насељима. Поклон Општине својим грађанима председник Радиновић уручио је управо на дан Крсне Славе свих лекара, Св. Козме и Дамјана, заштитника здравствених радника. Возило је коштало око четири милиона динара, а то је то је само једна од бројних инвестиција из подршке локалне самоуправе за прибављање опреме за бољи и квалитетнији рад и третман пацијената старопазовачког Дома здравља.

Председник Радиновић је здравственим радницима честитао Славу, нагласивши да се поноси Домом здравља који нема никаквих дуговања. „Ви имате један од најхуманијих позива, јер се заснива на одговорности и саосећању, које су неопходни сваком друштву и у сваком времену. Ми који бринемо о грађанима, што схватамо као своју дужност и обавезу, настављамо ранија улагања у здравство јер, добра здравствена заштита, квалитет лечења и брига о пацијантима, је за нас једна од најважнијих области. Са континуитетом у пажљиво разматраним инвестицијама, прво смо реновирали све амбуланте и занављали деценијама стару и дотрајалу опрему. Ове године смо имали још улагања у објектима амбуланти у Новој Пазови, Голубинцима и Сурдуку. За наредну годину смо планирали једну од најважнијих инвестиција у здравству код нас - реновирање централног објекта Дома здравља у Старој Пазови“, најавио је председник општине Ђорђе Радиновић.

Закључивши у свом обраћању присутнима председник Радиновић је најавио да ће поред, раније купљених санитетских и других возила за здравствену службу, локална самоуправа наредне године, због евидентних потреба, набавити још једно возило са сличном наменом.

У име установе, др Снежана Табаковић, се захвалила локалној самоуправи на посебној подршци, акцентујући значај донације санитетских возила. „Пет возила хитне помоћи су непрекидно на друму, али за квалитет здравствених услуга је битан цео возни парк Дома здравља, два комбија којима се довозе пацијенти на дијализу, мања возила патронажне и других служби ове установе“. Докторка Табаковић је новинаре информисала да су ове године купљени нови дефибрилатори, ЕКГ апарати, спиромети, спиналне даске за транспорт трауматизованих пацијената, ларингоскопи, хируршки сетови, лабораторијска опрема, апарат за интерферентне струје за одељење физикалне медицине итд.

Према њеним речима купљено је и 40 нових рачунара и два сервера јер Дом здравља прелази на нови програм рада. Како би се уклопили са другим здравственим установама у Србије, Дом здравља до јуна 2019. године, мора прећи на поменути програм, а то ће захтевати набавку још једног броја рачунара, сервера и софтвера.

После уручења кључева новог санитетског возила, здравствени радници су са гостима, присуствовали чину сечења Славског Колача у свечаној сали Дома здравља.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије