• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-sve-djake-prvake-opstina-obradovala-poklon-kompletima-udzbenikaОвог септембра у ђачке клупе у општини Стара Пазова, по први пут, село је 646 ученика. Да би ученици, а и родитељи што комотније превазишли овај почетак, уз олакшицу у кућном буџету, локална самоуправа је, на иницијативу председника Општине господина Ђорђа Радиновића, и ове године обезбедила новац за набавку школских уџбеника за ученике првих разреда, као и за набавку неопходних школских прибора.

Прве радне недеље нове школске године, сви ученици првих разреда, уписаних у девет основних школа на територији општине добили су комплете школских књига и приборе.

"Помоћ локалне самоуправе, која је усмерена у област образовања у општини Стара Пазова, је вишеструка. Доказ у пракси да је то исправна стратешка одлука произилази из чињенице да, из године у годину, имамо све већи број студената, одличних ученика средњих и основних школа, да освајамо највећа признања на такмичењима, како у земљи, тако и ван њених граница. Образовање је важно за омладину, за бољу будућност наше Општине, која се због свог континуираног развоја позиционирала међу најуспешније у Србији", поручио је председник Општине Ђорђе Радиновић, а затим додао да „једна привредно успешна Општина, каква је наша, свакако треба да буде јака подршка родитељству и повећању броја деце. Свим ученицима првих разреда желим да заволе школу, да своје обавезе прихвате са одговорношћу и да након школовања постану успешни људи, који ће своја знања заложити за будућност своје Општине.“

Поред првог човека старопазовачке општине, Ђорђа Радиновића, срећан почетак школовања и успех у даљем образовању, уз пригодно дружење са првацима и њиховим учитељима, пожелели су и председник СО Стара Пазова Горан Јовић, заменик председника, Милан Беара, помоћници председника, Владимир Јовановић и Бранислава Мали, начелник одељења за друштвене делатности, Жељко Шолаја и општинска просветна инспекторка, Милева Љубинковић.

Набавка уџбеника и школског прибора за ученике првих разреда само је један вид помоћи и подршке коју Општина Стара Пазова усмерава на образовање. Сваке године, у зависности од приоритета, планом инвестиција у инфраструктурне радове, улаже се у реконстукције или санације школских објеката. Награђују се за свој труд и залагање и најуспешнији ученици основних и средњих школа, као и њихови наставници и професори вредним наградама (новчане награде, модерни таблет уређаји, мини музички плејери, екстерне батерије за мобилне уређаје, енциклопедијска издања књига познатих издавача), а основци које наставничка већа школа издвоје као највредније, награђују се и петнаестодневним, едукативним путовањем на грчко острво Крф. Ни они мало старији нису заборављени, за све младе таленте – студенте, сваке године расписује се Конкурс за доделу новчаних средстава. Такође, Општина Стара Пазова годинама уназад регресира и превоз ученика и студената до њихових образовних установа.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије